Saksan vakioautosarja DTM:ssä kytee. Sunnuntaina Itävallan osakilpailun loppupuolella koettiin paljon tunteita herättänyt tilanne, kun Audin Timo Scheider sai käskyn talliltaan törmätä edellä ajaneeseen Mercedes-autoon (uutinen).

Scheider hylättiin kilpailun jälkeen, mutta saksalaiskuski kiisti kuulleensa käskyä. Radioviesti kuului kuitenkin selkeästi kansainvälisessä TV-lähetyksessä. Audi sekä mahdollisesti myös Scheiderin Team Phoenix -talli joutuvat vielä myöhemmin sarjan tuomariston eteen vastaamaan teoistaan.

Audin urheilutoimista vastaava legendaarinen Wolfgang Ullrich otti kilpailun jälkeen mielenkiintoistan kannan kommenteissaan.

Kilpailun jälkeen Ullrich totesi, ettei hän itse voi olla suoraa yhteyksissä kuljettajiin, vaan pelkästään talleihin. Myöhemmin Audin tiedotteessa hän otti kuitenkin vastuun radiokäskystä niskoilleen.

– Tämä ei luonnollisestikaan ollut hieno päätös upealle kisalle. Miten Timon kanssa toimittiin, ei tietenkään ollut oikein. Olen pahoillani että huusin käskyn. En voi käskyttää kuljettajie kilpailun aikana, enkä tiennyt radioyhteyden olevan päällä, Ullrich toteaa Autosportin mukaan.

– Pahoittelen tilannetta Mercedeksen puolesta. Tämä tilanne ei ole minun käsitykseni moottoriurheilusta, mutta adrenaliiniryöppy sillä hetkellä otti minusta vallan, Ullrich selitti.