Ferrarin Kimi Räikkönen tippui sunnuntaina Espanjan GP:ssä kotikisaansa ajaneen Fernando Alonson taakse, kun läpi kisan Räikkösen takana ajaneelle Alonsolle vaihdettiin kolmen stopin taktiikka, ja Alonso pääsi lopussa ohittamaan Räikkösen espanjalaisyleisön riemuksi.

Teoriat Alonson suosimisesta ovat nyt saaneet entistä enemmän tuulta alleen. F1-rengasvalmistaja Pirellin kisaraportista nimittäin selviää, että Ferrari vaihtoi Räikköselle jostain syystä käytetyn sarjan kovia renkaita, joilla Räikkönen ajoi viimeisen 23 kierroksen stinttinsä.

Suomalainen hävisi kisavauhdissa juuri kovemmalla seoksella Alonsolle, joka ajoi 18 kierroksen vedon uusilla kovilla renkailla. Myös Räikkösellä olisi ollut sarja käyttämättömiä kovia renkaita.

Vähäsanainen Räikkönen ihmetteli sunnuntaina varikkostrategioita radiossa ja oli tv-haastatteluissa hyvin vähänsanainen. Espoolainen testaa Ferraria Barcelonassa tiistaina ja keskiviikkona.

Korjaus 14.5. kello 12: Pirelli kertoi MTV:lle, että Räikkösellä ei ollutkaan enää tuoretta rengassettiä jäljellä. Pahoittelemme virhettä.