Red Bull -konkari Sergio Perez allekirjoitti hieman yli kuukausi sitten kahden vuoden (1+1) jatkosopimuksen energiajuomatallin kanssa.

Monet ihmettelivät itävaltalaistiimin ratkaisua, sillä meksikolaisen kuluvan kauden taso ei ole päätä huimannut. Perezin alamäki on ollut jatkosopimuksen allekirjoitettua jyrkkää alamäkeä ja konkarikuskin sopimuksessa raportoitiinkin olevan jonkinlaisia suorituskykypykäliä.

Edellisviikonlopun Itävallan GP oli jälleen surkea esitys Pereziltä, vaikka hänellä seliteltiinkin olleen vaurioita autossaan läpi kilpailun. Tallikaveri Max Verstappen koki rengasrikon ja menetti aikaa kaiken kaikkiaan noin 50 sekuntia, mutta oli silti maalissa 17 sekuntia ennen Pereziä.

Siinä missä Verstappen on jatkuvasti ollut voittotaistossa ja voittanutkin kilpailuja, on meksikolaisen saldo edellisestä neljästä kilpailusta vaivaiset 11 pistettä. Hollantilaismestarin pisteet ovatkin pitäneet Red Bullin valmistajien sarjassa edelleen tuntuvassa johdossa, mutta kilpailijoiden kiriessä tämä ei välttämättä kestä koko loppukautta.

Esimerkiksi junioritalli Racing Bullsin kuskien Yuki Tsunodan ja Daniel Ricciardon pistesaaliit ovat edellisissä kisoissa täysin verrattavissa paremmalla kalustolla ajavaan Pereziin. Sen lisäksi keskimääräinen lähtöruutu on RB-kuljettajilla parempi kuin meksikolaiskonkarilla.

Kaikki nämä ynnättynä ja tuoreesta jatkopahvista huolimatta Perez on jälleen kerran vaarassa menettää paikkansa energiajuomatallissa. Tsunodan tai Ricciardon kykenee nostamaan hetkenä minä hyvänsä ykköstalliin ilman sopimusteknillisiä venkoiluja.

LUE LISÄÄ