Red Bull -kuljettaja Sergio Perez on ajautunut tukalaan asemaan hänen hieman yli kuukausi sitten allekirjoittamastaan jatkosopimuksesta huolimatta.

Meksikolaisen saldo edellisestä viidestä kisaviikonlopusta on vain 11 pistettä, joten konkarikuskin tuoreessa pahvissa raportoidut suorituskykypykälät eivät ole täyttyneet.

LUE MYÖS: Siinä ei kauaa mennyt – Sergio Perez vaarassa menettää Red Bull -paikkansa

Perezin potkuhuhuille lyötiin lisää liekkiä, kun Red Bull paljasti Britannian GP:n yhteydessä heidän akatemiakuski Liam Lawsonin ajavan tiimille testin kuluvan kauden F1-kilpurilla. Kyseessä on niin sanottu filmauspäivä ensi torstaina.

Samaan syssyyn meksikolaisen karautti autonsa hietikolle lauantain aika-ajoissa ja jäi koko porukan viimeiseksi. Sunnuntain kisapäivänäkään Perez ei onnistunut tekemään merkittävää nousua ja lopulta kilpailun pilasi väärä rengasvalinta sadekuuron kostuttamalla radalla. Tallikaveri Max Verstappen repi jälleen kerran laitteistaan maksimin irti ja onnistui sijoittumaan toiseksi.

Juurikin hollantilaismestarin pisteet pitävät Red Bullin edelleen reilusti valmistajien MM-sarjan kärjessä, mutta nykytrendillä tämä ilo ei loppukautta kestä. Tämän tietää luonnollisesti myös tallipäällikkö Christian Horner.

– Tässä lajissa ei pysty piiloutumaan, etenkin tallikaverisi ollessa Max Verstappen, kommentoi Horner Sky Sportsille.

– Hän tietää, että vertaus käy kaikkein parhaaseen ja tarvitsemme häntä Maxin tueksi. Kisaamme nyt kahta McLarenia, Ferraria sekä Mercedestä vastaan, joten mekin tarvitsemme kaksi Red Bullia.

Noin vuosi sitten Red Bull teki lähes vastaavaan liikkeen tuodessaan Daniel Ricciardon takaisin kisakuskin penkille sisartalliin. Tuolloin aussikonkari vakuutti ja hän korvasi kesken kauden alisuorittaneen Nyck de Vriesin. Toki silloin kyseessä oli Pirellin rengastesti ja vuotta vanhempi Red Bull -kilpuri, mutta energiajuomatalli saa joka tapauksessa torstaina jälleen hieman esimakua Lawsonin tekemisistä.

Lawson on Red Bull -akatemian kolunnut kuljettaja, jota pidetään erittäin nopeana ja lahjakkaana nuorukaisena. Uusiseelantilainen ihastutti F1-maailmaa viime kaudella, kun hän joutui tuuraamaan juuri kuninkuusluokkaan palannutta Ricciardoa hänen loukkaantumisensa takia.

Lawson vastasi heti tallikaveri Yuki Tsunodan vauhtiin ja onnistui avaamaan pistetilinsäkin sijoituttuaan yhdeksänneksi Singaporen GP:ssä.

LUE LISÄÄ