Kiinan GP:n vapaat harjoitukset on ajettu. Koko kisaviikonlopun ainoan harjoitussession nopeimman kierrosajan kellotti Aston Martinin Lance Stroll.

F1-karavaani palasi Shanghaihin viiden vuoden tauon jälkeen, kun Kiinassa ajettiin edellisen kerran 2019. Sprinttiformaatista johtuen ohjelmassa oli vain yksi harjoitus, sillä seuraavaksi siirrytään jo sprinttikilpailun aika-ajoihin.

LUE MYÖS: Muistitko tämän? F1-sarja palaa Kiinaan uuden sprinttiformaatin saattelemana

Kuskeilla ja tiimeillä olikin haastava urakka edessään yrittää saada säädöt heti kohdalleen. Tätä vaikeutti myös vallitsevat olosuhteet, sillä rata oli todella likainen ja liukas. Noin vartin kohdalla ajohommat keskeytyivät vähäksi aikaa erikoisesta syystä, kun radan alkupuolella syttyi nurmikko palamaan. Palon syttymisen syystä ei ollut kenelläkään mitään käryä, mutta suurimmaksi epäilyksi nousi jostain autosta nurmelle lentänyt kuuma osa.

Tiimeillä oli selkeästi eri lähestystapoja viikonlopun alkuun, kun tallit ajelivat sekaisin kaikkia rengaskovuuksia käyttäen. Normaalisti harjoitukset noudattavat melko suoraviivaista kaavaa, kun jokaista seosta ehditään kunnolla testaamaan.

Lopulta tuloslistan kärkipäähän asettuivat Strollin perään McLarenin Oscar Piastri ja Red Bullin Max Verstappen. Sergio Perez oli toisella Red Bullilla neljänneksi nopein ja seuraavaksi tulivat Haas-autot, joten pakka saattaa olla normaalia enemmän levällään.

Piastrin tallikaveri Lando Norris oli session lopussa paukuttamassa heittämällä nopeinta aikaa, mutta jätti lopulta kierroksensa kesken, joten McLaren vaikuttaisi olevan vahvassa vauhdissa. Tuloksista ei silti tälläkään kertaa kannata pidempiä johtopäätöksiä vetää, sillä ainakin kuumimmat kärkitallit pitivät vielä korttinsa visusti piilossa. Esimerkiksi Ferrarit keskittyivät lähestulkoon kokonaan pelkkiin pitkiin vetoihin pehmeimmällä renkaalla.

Sauber-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas avasi Kiinan GP -viikonlopun kymmenenneksi nopeimmalla ajalla. Bottaksen nopein noteeraus jäi kärjestä noin 1,2 sekuntia.

Kiinan GP -viikonlopun ohjelmassa on seuraavaksi sprintin aika-ajot, jotka ajetaan vielä perjantaina kello 10:30 Suomen aikaa alkaen. Vapaiden harjoitusten tulokset alla.

Kiinan GP:n vapaat harjoitukset

 1. Lance Stroll, Aston Martin
 2. Oscar Piastri, McLaren 0,327
 3. Max Verstappen, Red Bull +0,358
 4. Sergio Perez, Red Bull +0,388
 5. Nico Hülkenberg, Haas +0,799
 6. Kevin Magnussen, Haas +0,816
 7. Esteban Ocon, Alpine +0,911
 8. Alex Albon, Williams +0,927
 9. Daniel Ricciardo, RB +0,936
 10. Valtteri Bottas, Sauber +1,228
 11. Zhou Guanyu, Sauber
 12. Yuki Tsunoda, RB
 13. Charles Leclerc, Ferrari
 14. Carlos Sainz, Ferrari
 15. Logan Sargeant, Williams
 16. Lando Norris, McLaren
 17. George Russell, Mercedes
 18. Lewis Hamilton, Mercedes
 19. Fernando Alonso, Aston Martin
 20. Pierre Gasly, Alpine

LUE LISÄÄ