Formula 1 -kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Kiinassa, kun formulakaravaani matkaa Shanghaihin ensimmäistä kertaa sitten kauden 2019.

Luvassa on myös ensimmäinen kauden kuudesta sprinttikilpailun sisältävästä viikonlopusta ja formaattia ollaan tälle kaudelle jälleen viilattu. Viime kaudella perjantaina ajettiin tunnin mittainen harjoitus, jonka jälkeen pääkilpailun aika-ajot perään, eikä kilpureihin saanut enää tämän jälkeen tehdä suurempia muutoksia. Tätä kutsutaan parc fermé -säännöksi ja viime kaudesta ollaankin otettu opiksi.

Esimerkiksi USA:n GP:ssä Austinissa tämä koitui Lewis Hamiltonin sekä Charles Leclercin kohtaloksi liian matalan ajokorkeuden johdosta, sillä perjantaina lukitut säädöt olivat menneet mönkään. Kilpureiden pohjalevyt kuluivat sunnuntain pääkilpailussa liikaa ja tuloksena oli molemmille hylkäykset.

Uuden sprinttiformaatin myötä perjantainen tunnin harjoitus pysyy ennallaan, jonka jälkeen lyödään parc fermé voimaan. Perjantaina ratkotaan myöhemmin vielä sprinttikilpailun lähtöruudut ja sprintti ajetaan lauantai-aamuna. Parc fermé kuitenkin avataan uudestaan sprinttikilpailun jälkeen, joten tallit saavat tehdä taas sprintin jälkeen säätömuutoksia autoihinsa lauantain aika-ajoa- sekä sunnuntain pääkilpailua varten.

Itse sprinttikilpailu pysyy ennallaan, eli kyseessä on 100 kilometrin kilpailu tai kolmasosa pääkilpailun kisamatkasta.

Uusi sprinttiformaatti

  • Perjantai: Tunnin mittaiset vapaat harjoitukset ja myöhemmin sprinttikilpailun aika-ajot. (Parc fermé astuu harjoitusten jälkeen voimaan)
  • Lauantai: Sprinttikilpailu, jonka jälkeen pääkilpailun aika-ajot. (Parc fermé aukeaa sprintin jälkeen ja astuu jälleen pääkilpailun aika-ajojen alkaessa voimaan)
  • Sunnuntai: Pääkilpailu

Kiinan GP -viikonlopun lähetysajat

Perjantai 19.4
Vapaat harjoitukset: 06:25
Sprinttikilpailun aika-ajot: 10:25

Lauantai 20.4
Sprinttikilpailu: 05:55
F1-studio: 09:30
Pääkilpailun aika-ajot: 10:00

Sunnuntai 21.4
F1-studio: 09:00
Kiinan GP: 10:00

LUE LISÄÄ