F1-sarjan konkarikuski Valtteri Bottas ajaa viimeistä kauttaan nykyisestä sopimuksestaan.

34-vuotiaan suomalaisen ura kuninkuusluokassa on ratkaisevassa pisteessä. Kuluvan kauden päätteeksi kuskimarkkinat ovat pitkästä aikaa kunnolla levällään, joka lisää kilpailua ajopaikoista.

Ajohaluja tuntuu riittävän ja suomalainen vakuuttaa pystyvänsä ajamaan kuninkuusluokassa vielä vähintäntään viisi vuotta, mikäli hänelle siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Bottaksen edustama Sauber-talli muuttuu Audiksi ensi kauden jälkeen ja saksalaisjätti on aloittanut jo kulisseissa tulevaisuuden rakentamisen myös kuskipuolella. Suomalaiskonkarin penkille on mediassa pyöritelty muun muassa Carlos Sainzia sekä Nico Hülkenbergia.

– Tulevaisuuteni motivoi minua. Lähemmäs kärkeä pääseminen on mielenkiintoista etenkin tämän tiimin kanssa, toteaa Bottas formu1a.uno -sivuston mukaan.

– Välillä minun täytyy muistuttaa itseäni pitkän tähtäimen tavoitteistani. Se on joskus vaikeaa, kun taistelee takajoukoissa. Henkilökohtainen tavoitteeni on päästä podiumille tavalla tai toisella seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana, täräytti Bottas.

Bottaksen sekä Sauberin kauden aloitus on ollut murheellinen. C44-kilpurilla ei ole ollut kahdessa ensimmäisessä kisassa juurikaan mahdollisuuksia pisteille, joten Bottaksella riittääkin haastetta Audi-johdon vakuuttelemisessa. Vauhdin puutteen lisäksi tiimi on sählännyt molempien kuskien kohdalla varikkokäynneillä.

F1-kausi 2024 jatkuu tulevana viikonloppuna Australian Melbournessa. F1-faneille on luvassa aikaisia aamuja ja viikonlopun aikataulun näet tästä.

LUE LISÄÄ