Williamsin F1-talli saattaa joutua operoimaan loput Australian F1-viikonlopusta yhdellä autolla, uutisoi motorsport.

Williams-kuski Alex Albon ajoi ulos perjantain ensimmäisessä harjoitussessiossa ja hänen kilpurinsa runko vaurioitui niin, ettei sitä välttämättä saada korjattua. Brittitallilla ei ole Australiassa mukana varakappaleita, ja tallipäällikkö James Vowles ilmoittikin jo, että talli saattaa joutua tekemään rajun ratkaisun kuskien ajattamisen suhteen. Albon on kuskikaksikosta selkeästi vahvempi ja todennäköisempi vaihtoehto syöttämään pistetaisteluun kuin tallikaveri Logan Sargeant.

– Yksikin piste täältä tekee eron valmistajien sarjan kuudennen ja kymmenennen sijan välillä. Se on niin yksinkertaista, kommentoi Vowles.

Vaurioituneelle rungolle tehdään Australiassa vielä tämän päivän aikana erilaisia kuormitustestejä, joka määrittää sen, pystyykö sitä korjaamaan ja sallitaanko tätä kilpailukäyttöön. Mikäli vihreää valoa tulee, on Williamsilla lupa työskennellä auton kimpussa vaikka läpi yön. Normaalissa tilanteessa varikolla ja talleissa vallitsee niin sanottu liikkumiskielto, joka estää kilpureiden muokkaamisen tietyn aikarajan ulkopuolella.

Albonin ulosajo sattui kovasta vauhdista ja kilpuri paiskautuikin rajusti kaiteisiin, joka tuhosi autoa runsaasti.

– Se oli melko iso onnettomuus. Moottori on vaurioitunut, vaihdelaatikko, vaihdelaatikko meni kahtia ja runko on rikki, summasi Williamsin tallipomo.

Vowles myönsi tallin ottaneen tietoisen riskin vararunkojen suhteen alkukauden kisoissa. Talli on pelannut uhkapeliä budjetillaan, joka vaikuttaa lässähtäneen tässä kohtaa omaan leukaan.

LUE LISÄÄ