Kenian MM-rallissa kaasuteltiin jo koko kilpailun toiseksi viimeinen erikoiskoe. Noin 18 kilometrin mittaisella röykytyksellä nopeinta vauhtia lasketteli Hyundain virolaiskuski Ott Tänak.

Uuden pisteytyksen tuoma sunnuntain minikilpailu on myös käynnissä, jossa seitsemän parasta nappaa lisäpisteitä plakkariinsa. Sunnuntaina on päästävä myös maaliin, jotta lunastaa lauantaina saadut ehdolliset MM-pisteet.

Minikilpailu on tarjonnut lisämaustetta sunnuntaille ja lisäpisteistä käydäänkin loppuun saakka kova taisto. Tosin Toyotan MM-kandidaatti Elfyn Evansin autoon iskeneen vian takia ero pääsi hieman retkahtamaan. Walesilaisen autossa ei tuntunut olevan täysiä tehoja tarjolla ja Evans jäi pätkän pohijsta lähes 18 sekuntia. Näin MM-kärki Neuville onnistui nousemaan minikilpailussa Evansin edelle.

LAUANTAIN TULOSLISTAN NÄET TÄSTÄ

Toyota-tähti Kalle Rovanperä tekee tasaisen varmaa työtä ja käskyttää autoansa mestarillisella varmuudella. Perjantaista asti kilpailua johtaneen suomalaismestarin tehtävänä on tuoda auto maaliin ja lunastaa lauantaina saavutetut maksimipisteet kotiin. Rovanperä saattaa kuitenkin tyypilliseen tapaansa iskeä vielä rallin päättävällä Power Stagella.

Hyundain keikkakuski Esapekka Lappi haluaa varmasti pikaisesti pois Keniasta. Suomalaisen ralli on ollut painajaismainen ja ongelmia auton kanssa on riittänyt jokaisena ajopäivänä.

Rallin viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 14:15 Suomen aikaa. Kyseessä on Power Stage -erikoiskoe, jossa viidelle nopeimmalle on tarjolla lisäpisteitä. Sunnuntain minikilpailun kokonaistilanne alla.

Kenian MM-rallin minikilpailun tilanne, EK 18/19

  1. Ott Tänak, Hyundai
  2. Thierry Neuville, Hyundai +15,5
  3. Elfyn Evans, Toyota +25,9
  4. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +50,7
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +1:02,7
  6. Grégoire Munster, M-Sport Ford +1:17,0
  7. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +1:44,3

LUE LISÄÄ