Ruotsin MM-rallin lauantain ajopäivä on paketissa. Uumajan pidennetyllä yleisöerikoiskokeella nopeinta vauhtia kiepautteli menemään Hyundain Thierry Neuville.

Lauantain ajopäivä hieman lässähti jo aamulla, kun voittotaisto kuoli EK10:llä Toyotan Takamoto Katsutan ajettua lumipenkkaan jumiin. Tämä nosti Hyundain keikkakuski Esapekka Lapin ylivoimaiseen johtoon ja suomalainen onkin käytännössä koko lauantain vain säästellyt autoa sekä renkaita suojellen piikkipaikkaansa.

– Tämä oli nyt nautinnollista. Muutamissa mutkissa oli kivaa, joten hauskaa riitti, tuumasi Lappi.

Lappi nappasi lauantain piikkipaikasta parhaat ehdolliset pisteet, mutta ne saadakseen täytyy sunnuntainakin päästä maaliin.

Perjantaina ulos ajanut Kalle Rovanperä on painellut lähes vastaavalla agendalla kuin maanmiehensä Lappi sillä erotuksella, ettei maailmanmestarilla ollut lauantaina mitään panosta. Pätkät täytyi vain kurvailla läpi, jotta sunnuntaina pääsee ajamaan uuden pistesysteemin mukaan pisteistä sekä Power Stagen bonuspisteistä.

– Nautin ajamisesta ja vauhti oli hyvää, mutta renkaat tekivät isoimman eron tällä pätkällä, tuumasi Rovanperä.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperän keskeytyksen syy selvisi

M-Sportin Fordilla ensimmäisessä lumirallissaan vaikeuksissa ollut Grégoire Munster täräytti laitteensa penkkaan jumiin päivän päätteeksi. Hollantilainen paineli keula edellä pehmeään hankeen ja joutui lapiohommiin. Sijoituksiin tämä ei vaikuta, sillä Munster oli jo ennen virhettään ajellut koko rallin vain terveisiä.

Kakkospaikasta käytiin lauantaina pienimuotoista kilpailua, kun Toyotan Elfyn Evans yritti saavuttaa M-Sportin Adrien Fourmaux´ta, mutta Evans ei saanut ranskalaista kiinni. Täten Fourmaux nappasi upean tuloksen ja nappasi toisesta sijasta saadut ehdolliset pisteet Evansin jäädessä kolmanneksi. Lauantain ehdollisia pisteitä saivat kokonaiskilpailun kymmenen parasta.

Fourmaux aiheutti vielä ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun ranskalainen täräytti samassa mutkassa penkkaan kuin tallikaverinsa, mutta selvisi säikähdyksellä, eikä menettänyt montaa sekuntia aikaa.

Sunnuntaina ajetaan jälleen uuden pisteytyksen mukainen sunnuntain ”sprinttikilpailu”, josta seitsemän nopeinta saavat lisäpisteitä sekä rallin päättävältä Power Stagelta on vielä viidelle nopeimmalle lisäpisteitä tarjolla.

Sunnuntain ensimmäinen pätkä käynnistyy kello 8:27 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 15/18

  1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
  2. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +1:06,3
  3. Elfyn Evans, Toyota +1:23,0
  4. Thierry Neuville, Hyundai +2:22,1
  5. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +4:01,1
  6. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +5:15,1
  7. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2)+5:15,3
  8. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +5:35,1
  9. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +5:51,2
  10. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +6:29,3

Grégoire Munster, M-Sport Ford +22:53,3
Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +49:21,4
Ott Tänak, Hyundai +50:02,2
Takamoto Katsuta, Toyota +59:15,8

LUE LISÄÄ