Viime viikonloppuna päättynyt Formula 1 -kausi ei antanut hirveästi juhlan aihetta Alfa Romeolle tai Valtteri Bottakselle.

Sveitsiläistalli tipahti loppupisteissä toiseksi viimeiselle sijalle ja putosi näin ollen runsaat kolme pykälää edelliskaudesta. Kuljettajien puolella Bottaksen kymmenen MM-pistettä riittivät sijaan 15, siinä missä edelliskaudella suomalainen oli 49 pisteellään sarjan loppupisteiden kymmenes.

Vielä murheellisempaa tilastofaktaa suomalaisen ajosuorituksista löysi esimerkiksi ohituksista kirjaa pitävä Tracing Insights. Karu tilasto kertoo Bottaksen olleen koko kauden eniten radalla ohitettu kuljettaja, eikä suomalaisen kannalta harmittava data pääty tähän.

Ohitetuksi tulemisen lisäksi Bottas oli myös koko lähtöruudukon vähiten ohituksia tehnyt kuljettaja palvelun tilastodatan mukaan. Bottas ohitettiin kauden aikana runsaat 122 kertaa ja ohituksia tilille kertyi vain 27 kappaletta.

Palvelu huomauttaa vielä erikseen, ettei tilastossa ole vielä mukana edes ensimmäisen kierroksen ohituksia, joissa molemmat Alfa Romeot ottivat tänä vuonna etenkin alkukaudesta runsaasti takkiin huonojen starttien muodossa. Vertailukohdaksi sopiikin hyvin oma tallikaveri Zhou Guanyu, joka ohitettiin kaiken kaikkiaan 84 kertaa ja kiinalainen puolestaan kohenteli itse sijoitustaan radalla 60 kertaa.

Tilastodata kaikista kuskeista tällä saralla löytyy alta.

Mikäli upotus ei näy laitteellasi, näet sen napauttamalla tästä.

Tracing Insights - F1 Analytics 📈

@TracingInsights
#F1 2023 Season Overtakes and Overtaken (including sprints)

Most Overtakes
🥇Checo - 104
🥈George - 88
🥉Lewis - 79

Least Overtakes
Bottas - 27
Sargeant - 37
Hulk - 50

Most Overtaken
Bottas - 122
Hulk - 116
KMag - 113

LUE MYÖS: F1-sarjan ensi kauden kuskikatras valmis – Williams täytti viimeisen tyhjän penkin