F1-talli Williams julkisti perjantai-iltana Logan Sargeantin jatkavan tallin toisena kisakuljettajana ensi kaudella.

Yhdysvaltalainen nousi päättyneeksi F1-kaudeksi kuninkuusluokkaan saavutettuaan vaihtelevaa menestystä alemmissa luokissa. Sargeantia ehdittiin kritisoimaan runsaasti monien virheiden ja ulosajojen myötä, eikä vauhtikaan kestänyt kovin usein vertailua tallikaveri Alex Alboniin. Albon oli esimerkiksi kauden jokaisessa aika-ajossa nopeampi kuin Sargeant.

Yhdysvaltalainen sai kerättyä yhden MM-pisteen, siinä missä Albonille niitä kertyi 27. Näillä pisteillä Williams onnistui nappaamaan valmistajien pistetaulukosta hienosti seitsemännen sijan.

Sargeant kuitenkin petrasi loppukautta kohden varmuuttaan sekä vauhtiaan ja brittitallissa saatiin ilmeisesti tarvittavat vakuudet yhdysvaltalaisen kyvyistä jatkopahvin ansaitsemiseksi.

– Tämä on ollut uskomaton matka tiimin kanssa tähän asti ja olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta jatkaa kehitystäni, fiilisteli Sargeant tallin tiedotteessa.

Williamsin tallipomo James Vowles on puolustanut kuljettajaansa useaan otteeseen tänä vuonna ja kehaisi jälleen Sargeantin kehityskäyrän oikeaa suuntaa.

– Logan on osoittanut huikeaa taitoa kovan paineen alla ja juuri se tekee hänestä täydellisen palasen meidän tiimiä. Meillä on suuri luotto hänen kykyihinsä ja uskomme saavuttavamme vielä suurempaa menestystä ensi kaudella, kommentoi Williamsin tallipäällikkö.

Sargeantin kiinnityksen myötä kaikki kuskipaikat on nyt jaettu ensi kaudeksi. Ainoa muutos kuskipalettiin nähtiin ja nähdään vain AlphaTaurilla, kun epäonnistunut Nyck de Vries korvattiin kokeneella Daniel Ricciardolla.