F1-sarjan seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin traagisesta lasketteluonnettomuudesta tulee kohta kuluneeksi kymmenen vuotta.

Schumacherin managerina aikoinaan pitkään toiminut Willi Weber avautuu entisestä suojatistaan Focus-lehden haastattelussa. Weber kertoo poteneensa huonoa omatuntoa etenkin siitä, ettei käynyt katsomassa Schumacheria hänen onnettomuutensa jälkeen.

– Kun ajattelen Michaelia nyt, valitettavasti minulla ei ole mitään toivoa enää hänen näkemisestään, aloittaa Weber.

– Minun olisi pitänyt käydä katsomassa häntä silloin sairaalassa.

81-vuotias saksalainen kertoo surreensa Michaelin tilannetta pitkään, mutta totesi jossain vaiheessa sen tosiasian, että hänen on päästävä tapahtuneesta yli ja jatkaa omaa elämäänsä. Samalla jatkuvat utelut Schumacherin tilasta alkoivat rasittaa Weberiä entisestään.

– Miksei kukaan kysele, kuinka minulla menee? Tilanne selkeytyi ja totesin, että paskan on päästävä pois päästäni, muisteli Weber.

Michael Schumacher loukkaantui lasketteluonnettomuudessa 29. joulukuuta 2013 hänen iskettyään päänsä lumen alla lymyilevään kiveen. Saksalaislegenda sai tilanteesta vakavan aivovamman ja hänen tilastaan ei olla kerrottu sen jälkeen koskaan tarkempia uutisia julkisuuteen.

LUE MYÖS: F1-kauden kolarikustannukset julki – Valtteri Bottas loistaa varmuudellaan