Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen on huolissaan F1-sarjan jatkuvasta kilpailumäärien kasvusta.

Tänä vuonna kisoja kaasuteltiin 22 kertaa suunnitellun 23 kilpailun sijaan, sillä Imolan GP jouduttiin perumaan alueen rajuista tulvista johtuen. Ensi kaudella olisi tarkoituksena puristaa ennätyspitkä 24 osakilpailun kausi.

Häkkinen on huolissaan kasvusta, mutta sitäkin enemmän ex-mestari pohtii peräkkäisten kisojen aiheuttamaa painetta. Ensi vuonna on luvassa kolme kertaa raju logistinen haaste, jossa F1-kisoja kurvaillaan kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Etenkin loppukauden rutistus on kova, sillä viimeiseen seitsemään viikkoon pusketaan kuusi kisaa. Viaplayn F1-asiantuntijana tätä nykyä toimiva Häkkinen kiersi itsekin monet kilpailut tänä vuonna paikan päällä ja huomasi ihmisistä työmäärän olleen raskasta.

– Se näkyi ihmisten olemuksista ja naamasta, että loppukausi oli aika rankkaa. En näe sitä 22 kisaa määränä loppupeleissä pitkänä, vaan sen, että kilpailuja on välittömästi seuraavana viikonloppuna, pohtii Häkkinen Unibetin vlogissaan.

– Se on rankkaa porukalle siirtyä paikasta A, paikkaan B ja taas mennä siihen kilpailupaineeseen sekä keskittymiseen mukaan. Se on mun mielestä se vaikein haaste.

Häkkinen ei nää ongelmaa yhtä raskaana kuljettajille, kuin muille tallin työntekijöille ja erityisesti heille, jotka ovat jatkuvasti päivätolkulla tien päällä ja koko ajan kasaamassa varikkorakennuksia sekä rekvisiittaa uudestaan.

– Jos olisin itse ajamassa, niin kyllä mulla olisi aika tiukat neuvottelut tallin kanssa siitä, että mikä korvaus siitä tulee. Eikä ainoastaan se, vaan kuinka pystytään organisoimaan niin, että ihmisten sietokyky pystytään rakentamaan tarvittavalle tasolle, jatkaa Häkkinen.

– Pystyttäisiin tekemään töitä ilman virheitä, sillä kysymys on kuitenkin lajista, jossa on superkorkeat nopeudet, eikä virheitä haluta tehdä, veisteli kaksinkertainen mestari.

F1-kauden 2024 ensimmäinen kilpailu kurvaillaan jälleen Bahrainissa 29.2.-2.3. Pitkä ja raastava sesonki päättyy Abu Dhabissa 6.-8.12.

LUE MYÖS: Arvostettu listaus julki – Kalle Rovanperä maailman neljänneksi paras autourheilija