Red Bull -kuljettaja Sergio Perezin tilalle on totisesti mietittävä toista kuljettajaa, pohtii pitkän liiton F1-vaikuttaja Peter Windsor.

Kuninkuusluokassa harvoin kerätään suuren flopin mainetta kaudella, jolla on onnistunut voittamaan kahdesti osakilpailun. Perezin alamäki on kuitenkin ollut pelottavan jyrkkä vahvan alkukauden jälkeen. Viime viikonlopun Brasilian GP:ssä saatiin meksikolaisen osalta kuitenkin pieni tuulahdus paremmasta, kunnes Perez onnistui möhlimään palkintokorokepaikkansa viimeisellä kierroksella.

Fernando Alonso pyyhkäisi Perezin ohi viimeisen kierroksen alussa, eikä Perezin paukut aivan riittänyt nappaamaan pääsuoralla kolmospaikkaa takaisin itselleen. Windsorin mukaan nolon tappion myötä Perezin puolustaminen alkaa olla entistä vaikeampaa.

– Olen ollut todella puolueellinen Perezin asemaa kohtaan Red Bullilla. Olen yrittänyt selittää eroa Perezin ja Max Verstappenin ajotyyleillä, aloittaa Windsor Youtube-kanavan videollaan.

– Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun ajattelen, että ehkä Red Bullin pitäisi pohtia toista kuljettajaa, koska hänen olisi pitänyt päihittää Alonson Aston Martin. Hän onnistui siinä yhden kierroksen verran, kaksi kierrosta ennen maalia.

Ohituksensa jälkeen Perez teki pienen virheen viimeisellä kierroksella ensimmäisen mutkan jarrutuksessa. Alonso pääsi iskemään takaisin ja luikahti avattavan takasiiven avulla uudestaan ohi. Tuota tilannetta Windsor kuvailee Perezin kannalta noloksi ja Alonson puolesta mahtavaksi.

– Ilman DRS:ää en usko hänen päässeen Perezin ohi takasuoralla, mutta tällä kertaa pääsi ja hän teki sen kauniisti, hehkutti Windsor Alonsoa.

Perezillä on voimassaoleva sopimus Red Bullin kanssa ensi kaudesta ja tallikaveri Verstappenin dominointi on kenties hieman hillinnyt tuulta meksikolaisen tontilla. Verstappenin dominanssin myötä Red Bullille on ollut käytännössä yhden tekevää mitä toisessa autossa tapahtuu, mutta mikäli muut saavat tulevaisuudessa tallia kiinni, tarvitaan energiajuomatallissa toiseltakin kuljettajalta paukkuja.

Perez käy taistelua MM-sarjan kakkostilasta sekä kenties myös omasta kunniastaan tällä hetkellä Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan, joka on 32 pistettä meksikolaista perässä kautta ollessa enää vain kaksi kilpailua jäljellä.

LUE MYÖS: Max Verstappen pyyhkäisi uusiksi 71 vuotta vanhan ennätyksen