Las Vegasin kisvaiikonlopun startti on ollut katastrofi.

Ensimmäinen harjoitussessio jouduttiin perumaan vain kahdeksan minuutin ajon jälkeen. Yksi pääsuoran sadekaivojen betonisuojista petti, lennättäen sadekaivon kannen pois paikoiltaan.

Tämä maksoi kolmelle tallille kalliisti. Ferrarin Carlos Sainz, Alpinen Esteban Ocon sekä Alfa Romeon Zhou Guanyu tuhosivat kaikki autonsa kyseisessä vaaratilanteessa. Samanlaisia vikoja on löydetty radan muistakin sadekaivoista.

Erityisesti Oconin sekä Sainzin autot ovat kokeneet vahinkoja noin miljoonan dollarin edestä. Oconin auton runko on niin rikki, että talli joutuu asentamaan kokonaan uuden korin ranskalaiselle. Sainzin auto sai vielä enemmän osumaa. Tallipäällikkö Frederic Vasseurin mukaan Sainzin auton korin lisäksi tuusan nuuskaksi meni myös voimanlähde.

Vasseur raivosi Vegasin radan turvallisuuden pettämisestä.

– Hänen (Sainzin) autosta hajosi käyttökelvottomaksi kori, moottori sekä akusto. Emme voi hyväksyä tallaista moottoriurheilun kuninkuusluokalta. Kuka tahansa olisi raivoissaan minun tilanteessani, Vasseur painotti The Athleticin mukaan.

Jos toinen harjoitus pystytään ajamaan korjaustöiden lomassa, ei Sainzia kyseisessä sessiossa nähdä.