Red Bullilla pitkään työskennelleen Helmut Markon tulevaisuudesta raportoidaan olevan tulossa äänestys tämän viikon kuluessa, uutisoi PlanetF1.

80-vuotias itävaltalainen on ollut pitkään energiajuomatallin johtohahmoja, mutta Dietrich Mateschitzin viime vuotisen menehtymisen johdosta vanha kehäkettu ei enää ole niin sanotusti koskematon. Tallissa tavoitellaan kuitenkin uudenlaista dynamiikkaa Red Bullin urheilutoimenjohtaja Oliver Mintzlaffin toimesta.

Mintzlaffin sekä Red Bullin F1-tallin päällikkö Christian Hornerin kerrotaan olevan äänekkäimpiä Markon sivuuttamisen puolestapuhujia. Marko teki tilanteensa entistä tukalammaksi muutama viikko sitten, kun rääväsuinen konkari lipsautti rasistisia kommentteja tiimin kuljettajaan Sergio Pereziin liittyen. Marko joutui julkisesti pyytelemään anteeksi sekä loi samalla ylimääräistä kitkaa tiimin sisällä ja asetti Red Bullin brändinä ikävään valoon.

Kulisseissa kitkaa

Marko toimii virallisesti nimenomaan Red Bull -yhtiön leivissä, eikä täten ole varsinaisesti Red Bullin F1-tallin työntekijä. Tämän myötä Hornerilla ei ole valtaa itävaltalaista sivuuttaa, mutta Red Bullin ylimmän johdon mitan kerrotaan olevan myös täynnä ja kärsivällisyys alkaa loppua.

Red Bullin raportoidaan pitävän tällä viikolla kokouksen, jossa päätetään Markon jatkosta. Hornerin ja Markon välille kerrotaan syntyneen muutenkin ylimääräistä kitkaa tallipäällikön ottaessa isompaa roolia Red Bullin sisartallin AlphaTaurin toiminnasta, joka on aiemmin ollut enemmän Markon tehtäviä.

Horner kertoi elokuussa olleen iso osa AlphaTaurin tulevaisuuden päätöksiä, joihin sisältyivät uuden toimitusjohtajan Peter Bayerin sekä tallipäällikkö Laurent Mekiesin rekrytoiminen. Hornerin kerrotaan olleen myös hanakasti vastaan Yuki Tsunodan jatkosopimusta Hondan kymmenen miljoonan tuesta huolimatta. Vastaavasti Marko sai ainakin vielä tällä kertaa tahtonsa läpi ja Tsunodalle raapustettiin jatkopahvi. Marko vaikuttaa kuitenkin olevan melko yksinään pöydän toisella puolella muita isoja pamppuja vastaan.

LUE MYÖS: Qatarin vitsaus riitti – FIA-pomo uhkaa rajuilla toimilla: ”Ei ratkaisua, ei kisaa”