Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoo, ettei Sergio Pereziä voi syyttää Meksikon GP:n avausmutkan kolarista.

Perez sai loistavan lähdön viidennestä lähtöruudustaan ja hyödynsi pitkän pääsuoran tarjoaman imuavun. Meksikolainen oli ykkösmutkan jarrutukseen mennessä jo Charles Leclercin sekä Max Verstappenin rinnalla, mutta liian kunnianhimoinen ohitusyritys ulkokautta toteutti Perezin sekä kotiyleisön pahimman painajaisen.

Leclerc jäi Red Bull -kuskien väliin Perezin kääntäessä liian ahneesti ensimmäiseen mutkaan sisään. Samalla meksikolainen ponnahti osumasta näyttävään iltalentoon, joka tuhosi Red Bull -kilpurin sen verran rajusti, ettei kilpailua pystynyt enää jatkamaan.

– Hän sai koko kauden parhaan lähtönsä ja saapui imuavun ansiosta ykkösmutkaan ylivertaista vauhtia. Et voi kuitenkaan syyttää häntä siitä. Hän yritti napata johtopaikan kotikilpailussaan, sanoo Horner motorsportille.

– Se on todettava kisatilanteeksi, sillä ei sinne mahdu kolmea samaan aikaan, eikä Charlesilla ollut mitään paikkaa mentäväksi. Turhauttavaa Checolle sekä hänen faneilleen menettää peli ykkösmutkassa, jatkaa Red Bull -pomo.

Perez nähtiin oletetustikin erittäin murtuneena rajun pettymyksen jäljiltä. Kausi on ollut meksikolaiselle vaikea, eikä sunnuntain osakilpailun tapahtumat ainakaan helpottaneet kokeneen konkarin tuskaa. TV-kuvissa nähtiin myöhemmin Hornerin lohduttavan Pereziä varikkomuurilla.

– Se oli raskas hetki hänelle. Hän on tunteellinen ihminen ja kotiyleisön edessä, joten sanoin vain hänelle, että seuraava kisa on jo ensi viikonloppuna. Sanoin myös, ettei hän olisi kilpakuljettaja, jos hän ei yrittäisi täysillä johtoon kotikisassaan, kertoi Horner.

Perez itse totesi haastattelupisteellä, ettei hänelle olisi kelvannut mikään muu kuin voitto kahden edellisvuoden podiumsijoituksien jälkeen kotikilpailussaan.

Nollatuloksen jäljiltä meksikolaisen kilpa kuljettajien pistetaulukon toisesta sijasta kiristyi jälleen. Mercedeksen Lewis Hamilton sijoittui toiseksi ja kavensi eron Pereziin 20 pisteeseen ennen kauden kolmea viimeistä osakilpailua.

Meksikon GP:n voitti jälleen kerran Perezin tallikaveri Verstappen. Ykköstila oli lentävälle hollantilaiselle jo kauden 16:s.

LUE MYÖS: Se on siinä! Kalle Rovanperä on ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari