Mercedeksen harmoninen tunnelma tallissa on tukehtunut George Russellin tultua talliin, sanoo pitkän linjan F1-toimittaja Peter Windsor.

Russell tuli talliin viime kaudeksi suomalaiskuski Valtteri Bottaksen tilalle tallipäällikkö Toto Wolffin nostaessa Mersun kuskiakatemian satoa kärkitalliin. Uuden sukupolven kilpureiden myötä Mercedestä ei olla kuitenkaan voittotaistoissa juurikaan nähty Red Bullin hallitessa F1-sarjaa.

Mercedes-tähti Lewis Hamilton puolsi aikoinaan Bottaksen jatkon puolesta ja tallikavereilla oli lämpimät välit toisiinsa. Hamilton oli suurimmaksi osaksi suomalaisen niskan päällä, mutta yhteishenki säilyi siitä huolimatta. Nykyään tunnelma tiimissä on kuitenkin erilainen, kun talli ei taistele voitoista ja Russell on ikään kuin kukkona Hamiltonin tunkiolla. Russell ja Hamilton ovat ottaneet kovaa yhteen radalla kuluvalla kaudella.

– Oma mielipiteeni asiasta on se, että jos sinulla on Lewis, et tarvitse Georgea ja jos sinulla on George, et tarvitse Lewisia. Se on epätasapainoinen tiimi ja tulee aina olemaan. Se on nimenomaan heidän ongelmansa, sanoo Windsor oman Youtube-kanavansa videolla.

Windsor käyttää esimerkkinä tällä kaudella hallitsevaa Red Bullia. Heidän tiiminsä sisällä on selkeä marssijärjestys, kun Max Verstappen toimittaa kilpailusta toiseen ykköshevosena ja Sergio Perez tuo loput lisäpisteet.

– Jos sinulla on Max, et tarvitse Georgea toiseen autoon, vaan Perezin. Se on yksi niistä syistä, minkä takia Red Bull on niin hyvä, avaa Windsor.

– Et välttämättä tarvitse ketään Pereziä parempaa, koska Max on siellä ja tilanne on sama Mercedeksellä. Heillä on Lewis, joten he eivät tarvitse Georgea, vaan Valtterin, paalutti pitkään F1-varikoilla pyörinyt Windsor.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Qatarissa. Viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.