McLarenin F1-tähti Lando Norris paljastaa kärsineensä rajuista selkäkivuista viime kauden alun jälkeen, kun uuden sukupolven F1-autot otettiin käyttöön.

Viime kaudella suuri puheenaihe oli autojen runsas pomppiminen (engl. porpoising), joka laittoi kuljettajien fyysiset rahkeet koville. Norris ei ollut ainoa, joka valitteli kivuista, mutta brittikuljettajalle on jäänyt pysyviä vaivoja, joista kärsii edelleen.

Kivut ovat rajoittaneet veikeän brittitähden elämää ja hän on sanojensa mukaan joutunut rajoittamaan jopa rakasta golfharrastustaan ja käymään jatkuvasti enemmän fysioterapiassa, jotta selkä pelittää.

– Minun täytyy venytellä ja tehdä kaikenlaisia venytyksiä aamulla, päivällä sekä illalla ja ennen jokaista ajosessiota. Ilman niitä olen joka kerta vaikeuksissa sen kanssa, paljastaa britti RaceFansille.

– Jopa ratakävelyitä on pitänyt lyhentää, koska sellainen vaikeuttaa heti. Joitain harrastuksia on pitänyt vähentää, kuten golfia ja muita lajeja, joissa pitää paljon kävellä.

Norrisin mukaan kyse ei ole pelkästään nykyisistä F1-autoista, vaikka brittikuljettaja samalla toivookin autojen menevän jälleen pehmeämpään suuntaan, kuten hänen aloittaessaan uransa kuninkuusluokassa.

– Kyse ei ole pelkästään kilvanajosta, vaan muistakin asioista, joiden kanssa joudun päivittäin painimaan. Toki muutokset autoissa eivät ole missään nimessä auttaneet viime vuosina, jatkaa Norris.

Kivut äityivät viime kaudella pahoiksi ja Norris paljastaa runsaiden kipujen tulleen päivittäisiksi. Samalla menivät yöunetkin, eikä tällainen kombinaatio helpota F1-kuljettajan arkea. Nykyisin tilanne on jo onneksi parempi ja Norris on oppinut elämään asian kanssa.

– Kyse on pienistä jutuista, joita en tajunnut, mutta ovat nykyään helpottaneet asian kanssa. Olen iloisempi nyt ja olisihan se mukavaa pelata enemmän golfiakin pyöräilyn ja juoksemisen lisäksi, toteaa Norris.

– En panisi pahakseni, jos mentäisiin takaisin pehmeämpiin autoihin kaudeksi 2026. Jotain sellaista, kun ne olivat 2019-21. Minulle on jouduttu tekemään aika paljon penkkejä ja olemme treenanneet alaselkää enemmän vahvistaaksemme sitä, jutteli McLaren-kuljettaja.

LUE MYÖS: Red Bullin auto suunniteltu pelkästään Max Verstappenille? Maailmanmestarilta suorat sanat: ”Pa*kapuhetta”