Japanin GP:n aika-ajojen avausosio on saatu pakettiin legendaarisella Suzukan radalla. Ensimmäisen osion nopein oli tuttuun tyyliin Red Bullin Max Verstappen.

Aika-ajot ehtivät päästä hyvin aluilleen, kunnes yhdeksän minuuttia ollessa kellossa Logan Sargeant jatkoi jälleen kerran mollivoittoista tulokaskauttaan. Yhdysvaltalainen menetti Williamsinsa hallinnan Suzukan radan viimeisen mutkan ulostulossa ja täräytti vauhdilla valliin.

Sargeant selvisi tilanteesta henkisin vammoin, mutta auto tuhoutui pahoin. 22-vuotias tulokaskuski on löytänyt itsensä useasti tänä vuonna radan ulkopuolelta, eikä vauhtikaan ole päätä huimannut. Sessio keskeytettiin luonnollisesti punaisilla lipuilla.

Ajojen jatkuttua McLarenin Lando Norris ajoi toiseksi nopeimman ajan ennen Ferrarin Charles Leclerciä. Norris jäi Verstappenin kärkiajasta vajaat kaksi kymmenystä. Neljänneksi ehti vahvasti kaasutellut Liam Lawson AlphaTaurillaan ja McLarenin Oscar Piastri täytti viiden kärjen.

Alfa Romeon Valtteri Bottas joutui pettymään, kun sveitsiläistallin kyyti ei riittänyt jatkopaikkaan. Suomalainen karsiutui ensimmäisessä osiossa alle kymmenyksen erolla, eikä Alfa Romeon ajoituskaan napsahtanut taaskaan kohdilleen molempien autojen joutuessa ruuhkaan ratkaisevilla hetkillä.

Bottaksen ja Sargeantin lisäksi karsiutujien joukkoon jäivät Lance Stroll, Zhou Guanyu sekä Nico Hülkenberg. Q1:n tuloslista alla.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen stä.

Formula 1

@F1
Q1 CLASSIFICATION 👀

Max Verstappen comes out on top in our first session ⏱️

Liam Lawson grabs P4! 👊

#JapaneseGP #F1