Japanin GP:ssä nähtiin erikoinen tilanne, kun kilpailun jo aikoja sitten keskeyttänyt Sergio Perez palasi vielä piipahtamaan radalla.

Meksikolaisen kilpailu oli täydellinen katastrofi, kun Red Bull -kuljettaja joutui tulemaan heti etusiiven vaihtoon osuttuaan yhteen Lewis Hamiltonin kanssa startissa. Samalla Perez möhli itselleen viiden sekunnin aikarangaistuksen sääntörikkeestä turva-autotilanteen yhteydessä.

Kilpailun jatkuttua Perez koitti raivota tietään ylöspäin, mutta lopputuloksena oli kömpelö ohitusyritys Haas-tallin Kevin Magnussenista. Meksikolainen karautti tanskalaisen takakulmaan ja rikkoi etusiipensä jälleen. Samalla Perezille tuomittiin toinen viiden sekunnin aikarangaistus tilanteesta.

Red Bulliin laitettiin jälleen uusi etusiipi ja pian tämän jälkeen meksikolainen raportoi auton tuntuvan omituiselta ja kurvasi varikon uumeniin keskeyttämään kilpailun. Monia kierroksia myöhemmin nähtiin kuitenkin erikoinen tilanne, kun Red Bull lähetti Perezin takaisin radalle ja kurvasikin jälleen takaisin varikolle.

Perez tuli varikolle suorittamaan aikarangaistuksensa, jonka jälkeen energiajuomatallin kilpuri vedettiin lopullisesti varikon uumeniin. PlanetF1 uutisoi erikoisen tempauksen syyn löytyvän sääntökirjasta.

Sääntöjen mukaan tuomaristo olisi saattanut lätkäistä Perezille lähtöruuturangaistuksen seuraavaan osakilpailuun, jos meksikolainen ei olisi suorittanut Japanin GP:n aikana saamia rangaistuksiaan. Red Bull pelasikin täten fiksusti ja varman päälle korjauttaessaan Perezin kilpuria sen verran, että hän pääsee vielä rangaistuksistaan eroon.

Japanin GP:n voitti näytöstyyliin Perezin tallikaveri Max Verstappen. Samalla Red Bull varmisti jo tässä kohtaa kuluvan kauden valmistajien mestaruuden.