AlphaTaurilla tuuraustehtäviin loukkaantuneen Daniel Ricciardon tilalle hypännyt Liam Lawson on kuvaillut tuntemuksia F1-debyytistään.

Lawson edustaa oletetusti nuorempaa sukupolea kuninkuusluokan kuljettajista ja uusiseelantilainen viittasikin tunteneensa samoja fiiliksiä, kuin F1-videopelejä pelatessaan nuorempana.

– Autoon päästyäni ennen aika-ajoa muistin kuinka nuorempana pelasin F1-peliä ja yksi asioista oli latausruutu. Juuri ennen kuin ajat autoa saat eteesi valikon vaihtoehdot, kun istut pilttuussa, kertoo Lawson GPFansin mukaan.

– Edessäsi on tv-kameroita ja tiimi ympärilläsi. Se oli tismalleen samanlaista kuin 8-vuotiaana pelatessani F1 2010 -peliä, fiilisteli nykyisin 21-vuotias uusiseelantilainen.

Lawson kaasutteli ajokokemukseensa nähden F1-autolla mukiinmenevän debyytin Zandvoortissa. Red Bull -juniori selvitti tiensä ruutulipulle haastavissa ja vaikeissa olosuhteissa ollen lopputuloksissa 13:s.

Lawson tuuraa varmuudella Ricciardoa vielä ainakin tulevan viikonlopun Italian GP:ssä ja Red Bull -pomo Helmut Markon mukaan suurella todennäköisyydellä myös 15-17.9. ajettavassa Singaporen GP:ssä.