AlphaTaurille kesken kauden Nyck de Vriesin tilalle siirtynyt Daniel Ricciardo joutuu jättämään Hollannin GP:n sivuun perjantain toisessa harjoituksessa tapahtuneen ulosajon seurauksena.

Samalla australialaisen sivuunjääminen tarkoittaa sitä, että Red Bullin sekä AlphaTaurin 21-vuotias varakuljettaja Liam Lawson hyppää kovaan paikkaan puskemaan debyyttinsä kuninkuusluokassa.

Ricciardon ulosajo tapahtui samassa kohdassa, jossa oli hetkeä aiemmin McLarenin Oscar Piastri ajautunut valliin Zandvoortin radan kolmannessa mutkassa. Kokenut australialainen ei ottanut käsiään irti ohjauspyörästä ennen seinäosumaa, jonka johdosta ratti löi Ricciardoa rajusti näpeille. Tilanteen seurauksena aussikuski kuljetettiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin, jossa todettiin kämmenluun murtuma miehen kädessä.

Hollannin GP olisi ollut Ricciardolle vasta kauden kolmas tällä kaudella paluunsa jälkeen. Hänen tilalleen astuva Lawson joutuu kylmiltään kovaan paikkaan. Uusiseelantilainen on ajanut tänä vuonna pääasiassa Japanin Super Formula -sarjaa ja on pistetaulukossa tällä hetkellä toisena.

Samalla Lawsonista on tulossa F1-historian kymmenes uusiseelantilainen kuljettaja ja ensimmäinen sitten Brendon Hartleyn, joka kaasutteli kaudella 2017-18 silloin vielä Toro Rossona tunnetussa tiimissä. Lawsonilla on virallisesta F1-sessiosta kokemusta kolmen harjoitussession verran viime kaudelta, jolloin hän ajoi AlphaTauria Belgian- sekä Meksikon GP:n avausharjoituksissa. Sen lisäksi hän ajoi Red Bullia Abu Dhabin harjoituksissa.

Italian GP:n odottaessa Hollannin jälkeen ohjelmassa jo ensi viikon viikonloppuna, lienee Ricciardon osallistuminen siihenkin vaakalaudalla.