F1-sarjan ikänestori Fernando Alonso kertoo uransa suurimmasta pettymyksestä viimeisimmässä High Performance Podcast -ohjelman jaksossa.

Espanjalaista on jäänyt kalvamaan se tosiasia, ettei hän kyennyt voittamaan maailmanmestaruutta suuren ja mahtavan Ferrari-tallin puikoissa.

Alonso voitti uransa molemmat mestaruudet (2005-06) Renault´lla, jonka jälkeen hän piipahti McLarenilla ennen paluutaan takaisin ranskalaistalliin. Punaista paholaista vanha kettu käskytti kaudet 2010-14, mutta ei onnistunut kirkkainta kruunua saavuttamaan, vaikka kahdesti lähellä kävikin.

– Jos pystyisi menemään ajassa taaksepäin, niin muuttaisin joitain asioita. Mestaruuden voittaminen Ferrarilla olisi ensimmäinen asia, jos se olisi mahdollista, kertoo Alonso.

Alonso taisteli kahteen otteeseen tiiviisti maailmanmestaruudesta Ferrarilla ajaessaan, mutta Sebastian Vettel sekä Red Bull veivät pidemmän korren. Kaudella 2010 espanjalainen hävisi neljän pisteen turvin ja kaksi vuotta myöhemmin mestaruus matkasi kilpaveljelleen vaivaisen kolmen MM-pisteen erolla.

– Olin äärimmäisen pettynyt missatessani ne, mutta sitä on vaikeaa muuttaa. Se riippuu niin monista tekijöistä, jonka myötä sitä on vaikeampaa katua, sillä kaikki ei ollut omissa käsissäsi, veistelee vanha kettu.

Ferrarilla koettujen pettymyksien lisäksi iän myötä viisastunut espanjalainen muuttaisi muutakin, mikäli aikakoneen kaltainen vempain olisi olemassa. Alonso harmittelee nyt vuosia myöhemmin sitä, ettei hän osannut nauttia täysin rinnoin menestyksestään esimerkiksi mestaruusvuosinaan.

– Minun olisi pitänyt nauttia enemmän ja vähän elääkin elämää. Voitin mestaruuksia, mutta en muista juuri mitään niistä hetkistä, joka on surullista, tuumasi Alonso.

Alonso on ajanut loistavia kisoja tällä kaudella 42 vuoden iässä, eikä merkkejä rapistumisesta näy. Kuninkuusluokan kokenein kuljettaja majailee MM-pisteissä kolmantena kesätauon päättyessä ensi viikonloppuna Hollannin Zandvoortissa.

LUE MYÖS: Max Verstappen lopettamassa F1-uransa nykyisen sopimuksen päättyessä? – ”Riippuu mihin suuntaan laji kehittyy”