Formula 1 -sarja sekä F1-akatemia julkaisivat keskiviikkona uutisen, jonka myötä kaudella 2024 kaikilla kymmenellä F1-tallilla on oma kuljettajansa naisten formulasarjassa.

Tallien valitsemat kuljettajat kisaavat akatemiassa valitsemaksi tulemansa F1-tallin väritteisellä autolla. F1-akatemia koostuu viidestä tallista, joita ovat ART Gran Prix, Campos Racing, MP Motorsport, PREMA Racing sekä Rodin Carlin. Jokaisessa tiimissä ajaa kolme kuljettajaa, eli 15 ratin vääntäjää.

Tarkemmat tiedot sarjassa kisaavista kuljettajista sekä värityksistä varmistetaan F1-tiimien toimesta myöhemmin. Kymmenen kuskia koostuu siis F1-tiimien valitsemista kuljettajista ja loput viisi kuskia valikoituu muiden toimijoiden puolesta. Kuljettajien tarkempi julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.

– Tahdon kiittää Formula 1 -talleja heidän tuesta ja näkemyksestään aloittaessamme tätä yhteistä matkaa, fiilistelee F1-akatemia pomo Susie Wolff.

– Tämä rajapyykki ei demonstroi pelkästään F1-akatemian saamaa tukea, vaan myös kaikkien nuorten tyttöjen sukupolvia heidän realisoidessaan mahdollisuuksiaan radalla sekä radan ulkopuolella.

Akatemian on tarkoitus kaasutella joitakin kilpailujaan ensi kaudella F1-luokan kisaviikonloppujen yhteydessä tukiluokkana. Formula 1 -sarjan presidentti sekä toimitusjohtaja Stefano Domenicali jakoi myös fiiliksiään F1-sarjan tiedotteessa.

– Loimme F1-akatemian saavuttaaksemme totisia ja pysyviä mahdollisuuksia nuorten naisten unelmille. Tämä on tärkeä päivä, sillä se osoittaa projektin vaikutuksen sekä tuen, jonka se on saanut laajalti formulayhteisössä, kommentoi Domenicali.

– 2024 akatemia liittyy kisakalenteriimme, joka kasvattaa sarjan tietoisuutta maailmanlaajuisesti. F1-väritykset lähtöruudukossa tulee olemaan todella erityistä.

F1-akatemiassa on käynnissä historiansa ensimmäinen kausi, joka pitää kaiken kaikkiaan sisällään seitsemän kisaviikonloppua. Sarjassa ajetaan kolme kilpailua per viikonloppu. Kilpureiden virkaa toimittaa Tatuus T421 -auto, jolla on kisattu maailmanlaajuisesti F4-sarjoissa ympäri maailman viime vuodesta 2022 lähtien. Autotecnican tuottamista 1,4 litraisista turbomoottoreista puristetaan irti noin 174 hevosvoimaa.

W-Series toimitti aiemmin naisten formulasarjan virkaa, mutta luokka ajautui konkurssiin talousvaikeuksien johdosta, muttei löytänyt uusia rahoittajia.

LUE MYÖS: F1-sarjan merkittävistä teknisistä muutoksista tipahteli lisätietoja