Rallin MM-sarjan hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä kaasutteli viime viikonloppuna ylivoimaiseen voittoon Portugalin rallissa.

Samalla nuori suomalaistähti nousi pistetaulukon piikkipaikalle. Rovanperän alkukauteen ladattiin paljon odotuksia mestaruuskauden jälkeen ja siihen nähden tulostaso ei ollut ennen Portugalia sitä mitä tilattiin. Tosin ei suomalaismestari huonosti ollut ajanut, vaikka vääräleukojen mielestä toinen sija sekä kolme nelossijaa olivat heikkoja suorituksia.

Portugalissa kuitenkin nähtiin sitä Kallea, johon viime kaudella ehdittiin jo tottua. Tätä osasi odottaa Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala. Latvalan mukaan kipinä sekä voittamisen halu on loistanut poissaolollaan, mutta kolmas nelossija putkeen Kroatiassa herätti tallipomon mukaan Kallen liekin palamaan todenteolla.

– Koin, että nyt se on siinä. Nyt sitä voittamisen nälkää rupeaa taas olemaan, kertoi Latvala Yle Urheilulle.

Kalle Rovanperä is back! Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
Kuva: Getty Images

Voittamisen halu oli palannut, eikä Portugalista kelvannut mikään muu, kuin voitto. Rovanperä pätki toiseksi sijoittuneen Dani Sordon lähes minuutin erolla, eikä Portugalin kuninkaasta jäänyt epäselvyyksiä.

– Tietynlaista hyökkäysmoodia, jota nähtiin viime kaudella, ei ole ollut tänä vuonna. Kalle on ehdottomasti tullut takaisin, jatkaa Latvala.

Vauhti vain kiihtyy?

Toyota on mennyt parempaan suuntaan auton käyttäytymisen suhteen etenkin Rovanperän hyppysissä ja myös Takamoto Katsuta kehui auton käytöksen parantumista, joten vauhdin sopii olettaa vain kiihtyvän. Loppukaudella on lupa odottaa suomalaismestaria jälleen kärkitaistoon käytännössä joka rallissa. Toki Rovanperä joutuu seuraavassa kilpailussa taas MM-sarjan kärkimiehelle tuttuun auraajan rooliin liukkaassa Sardinian rallissa, joka ajetaan 1.-4.6.

Rovanperä siirtyi Portugalin supersuorituksellaan 17 paunan johtoon MM-pisteissä. Koko pistetilanteen näet tästä.