Japanilainen moottorivalmistaja Honda tekee täyden paluun F1-sarjaan kaudella 2026 uusien moottorisääntöjen astuessa voimaan.

Honda vetää hynttyyt yhteen Aston Martinin kanssa. Japanilaisvalmistaja jätti jälleen kerran kuninkuusluokan taakseen kauden 2021 päätteeksi seitsemän vuoden stintin jälkeen, joka kulminoitui Max Verstappenin maailmanmestaruuteen Red Bullilla.

Menestyksen myötä he kuitenkin pitivät vielä ohuella köydellä kiinni F1-sarjasta ja tekivät Red Bullin kanssa diilin, jonka myötä he antoivat voimanlähteensä energiajuomatallin käyttöön ja auttoivat heitä käynnistämään omaa moottoriprojektiaan. Japanissa ollaan kuitenkin tehty päätös palata F1-sarjaan jo viidennen kerran heidän historiansa aikana takaisin.

Honda tekee täysimittaisen paluun uusien moottorisääntöjen johdosta. Yhtiön tavoitteisiin sopii kestävän kehityksen lisääntyminen sekä sähkövoiman suurempi rooli voimayksiköissä. Mercedes toimittaa Aston Martinille edelleen voimayksiköt, vaihdelaatikot sekä takajousituksen kauden 2025 loppuun saakka, ennen heidän siirtymistään Hondan jättimäisen tuen taakse.

Honda ilmoitti samalla välittömästi, ettei heillä ole aikeissa haalia muita asiakkaita, vaan Aston Martin on saamassa niin sanotun tehdastallin leiman. Brittitallissa ollaan pohdittu, voivatko he tosissaan koskaan haastaa F1-sarjan suuria, mikäli he toimivat asiakastiiminä. Aika näyttää, tuoko oma moottoritoimittaja voittoja ja mestaruuksia.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
BREAKING: Aston Martin 🤝 Honda

From 2026 @AstonMartinF1 will adopt a Honda F1 Power Unit