Valtteri Bottaksen startti uuteen F1-kauteen on ollut vaikea. Suomalainen pääsi pisteille avauskilpailussa, mutta sen jälkeen tulokset ovat tyrehtyneet pahasti. Alfa Romeon vauhti ei yksinkertaisesti tunnu riittävän haastamaan tasaisesti pisteistä.

Onni ei myöskään ollut lopulta 11:ta jääneen Bottaksen puolella Australiassa. Toisen uusintalähdön jälkeen suomalainen oli yhdeksäntenä, mutta muiden kuskien aiheuttaman romurallin seurauksena järjestys palautettiin edeltävälle kierrokselle.

Bottas ei säästellyt sanojaan keskustellessaan tuomariston toiminnasta sunnuntain kilpailussa. Erityisesti toinen uusintalähtö kilpailun lopussa syletti suomalaista.

– Auto tuntui vähän paremmalta, mutta se ei riitä. Kokonaiskuvaa oli vaikea hahmottaa, Bottas aloitti Viaplayn haastattelussa.

– Ei ollut kyllä tuuriakaan. Ensimmäinen punainen lippu pilasi strategiamme. Toisen uusintalähdön jälkeen olin yhdeksäs, mutta jostain syystä minut pudotettiin viimeiseksi. Semmosta se on.

– Shown kannalta loppu oli varmasti oikea valinta, mutta kyllähän sen nyt tietää, että jos kisaa on kaksi kierrosta jäljellä niin romuahan siitä tulee. Varsinkin pisteiden ulkopuolella olevat kuskit yrittävät kaikkensa. Ei siinä ole mitään menetettävää.

– Tuossa viimeisessä rullailussa turva-auton takana ei ollut mitään järkeä.