Kroatian MM-ralli on jatkunut iltapäivällä huoltotauon jälkeen. Rallin kärjessä paahtaa Hyundai-tallin Thierry Neuville.

Rallin pisimmälle pätkälle tipahteli taivaalta lisähaastetta pienen vesisateen muodossa. Erikoiskokeen nopein oli Hyundain Esapekka Lappi, joka kohentelikin kokonaistilanteessa asemiaan.

Toyotan Kalle Rovanperän rallin alku on ollut vaikea. Vauhti on kadoksissa, eikä heti toisella pätkällä tapahtunut rengasrikko helpottanut hallitsevan mestarin avauspäivää. Kuudennella ek:lla suomalainen oli viides ja jäi Lapin pohjista runsaat 12,3 sekuntia.

– Ihan okei. Viimeinen osuus oli hieman haastava tielle nousevan mudan takia.

Pätkän maalissa Rovanperältä yritettiin tiedustella rengasvalintoja, mutta suomalainen pidättäytyi mystisenä pilke silmäkulmassaan.

– Emme tiedä, tokaisi suomalainen uteluun rengasvalinnoistaan.

Rovanperä on kokonaistilanteessa kahdeksantena. Lappi nousi loistavalla vedolla Ott Tänakin edelle kolmanneksi. Virolaiskuljettajan rengasvalinta meni pieleen ja suomalainen tuli noin 15 sekunnin takaa Tänakin ohi.

– Olen varma, että meillä oli paras valinta, totesi Lappi pätkän maalissa renkaistaan.

Hyundailla on tällä hetkellä mukavasti pullat uunissa, kun tallin molemmat autot paahtavat kolmen sakissa. Rallin kokonaistilanne alla.

Kroatian MM-rallin tilanne, EK 6/20

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Elfyn Evans, Toyota +8,0
  3. Esapekka Lappi, Hyundai +29,2
  4. Ott Tänak, Ford +31,4
  5. Sébastien Ogier, Toyota +1:15,4
  6. Pierre-Louis Loubet, Ford +1:37,2
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +1:49,2
  8. Kalle Rovanperä, Toyota +2:40,4
  9. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +2:44,6
  10. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) +3:23,4

12. Emil Lindholm, Skoda (WRC2) +4:19,1