Viikonloppuna kaasuteltavan Meksikon MM-rallin shakedown, eli testierikoiskoe ajettiin torstaina alkuillasta Suomen aikaa.

Testierikoiskokeen nopein oli Hyundain Dani Sordo, ennen Toyotan Sebastien Ogieria, joka on jälleen yhden välikilpailun jälkeen pelissä mukana. Sordo oli 1,6 sekuntia kuusinkertaista Meksikon rallin voittajaa Ogieria nopeampi. Kolmas oli M-Sportin Pierre-Louis Loubet.

Esapekka Lappi selvitti testi ek:n neljänneksi ripeiten ja jäi tallikaveri Sordosta 5,3 sekuntia. Hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä oli Toyotallaan seitsemäs ja tunnusteli testipätkän 6,2 sekuntia Sordoa hitaammin.

Meksikon MM-ralli polkaistaan kunnolla käyntiin torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaan kello 04:05 alkavalla avauspätkällä. Kuumassa ja ohuessa ilmassa ajettava ralli on hurja rääkki autoille ja yllätyksiä saattaa olla luvassa.

Meksikon MM-rallin testierikoiskokeen tulokset

  1. Dani Sordo, Hyundai, 3:48,7
  2. Sebastien Ogier, Toyota, 3:50,3
  3. Pierre-Louis Loubet, Ford, 3:52,7
  4. Esapekka Lappi, Hyundai, 3:54,0
  5. Elfyn Evans, Toyota, 3:54,1
  6. Thierry Neuville, Hyundai, 3:54,3
  7. Kalle Rovanperä, Toyota, 3:54,8
  8. Ott Tänak, Ford 3:56,4
  9. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) 3:57,7
  10. Takamoto Katsuta, Toyota, 4:00,1