F1-talli McLaren varautuu surkeaan alkukauteen heikosti sujuneiden talvitestien jäljiltä.

Perinteikäs brittitalli huomasi Bahrainissa uutta autoa testattuaan, että kilpurin kanssa ollaan menty täysin väärään suuntaan, eikä tilannetta ole mahdollista kääntää nopeasti ympäri.

Talli uskoo pystyvänsä tuomaan vasta huhtikuussa ajettavaan Azerbaidzhanin kisaan suuremman päivityspaketin, mutta heidän kuljettajansa Lando Norris ei laske liikoja senkään varaan. Veikeä britti toivoo parasta, mutta uskoo tiiviin keskikastin olevan kenties siinä vaiheessa jo liian kaukana, jotta McLaren voisi saavuttaa alkavalle kaudelle asettamansa tavoitteet.

– Tarvitsemme tehokkaamman paketin, eli downforcea ja suoravauhtia lisää, kertoo Norris kilpurinsa ongelmista.

– Yritämme löytää oikean polun ja uskon meidän pikku hiljaa löytäneemme sen, mutta me tarvitsemme paljon enemmän. Kyse on isommista asioista, joiden saavuttamiseen menee kauan aikaa, tuskailee britti.

McLarenilla meni talvitestit plörinäksi jo toista vuotta putkeen, vaikkakin tällä kertaa he saivatkin enemmän kierroksia alleen. Norrisin mukaan heillä on MCL60-kilpurilleen selkeämmät suunnitelmat sitä parantaakseen. Tallissa laitetaan jo sormia ristiin, että he pystyvät samanlaiseen toipumistemppuun kuin viime vuonna haastaakseen jälleen valmistajien MM-sarjan neljännestä sijasta.

– Kyseessä on kahden asian summa. Ensimmäinen on balanssi yleisesti ja toinen downforce kokonaisuudessaan. Yleinen parannus downforceen korjaisi 90 prosenttia muista ongelmista, mutta lopussa kymmenessä pinnassa on runsaasti eri tekijöitä, summasi Norris.

F1-kausi 2023 käynnistyy perjantaina kello 13:30 starttaavilla harjoituksilla. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.

LUE MYÖS: Tulipalloja, jättipettymyksiä ja yllätysvoittoja – Bahrain on tarjonnut runsaasti ikimuistoisia kilpailuja

Lähde: motorsport.com