Mercedes-tähti Lewis Hamilton käskee talliaan ottamaan vastuun surkeasta kauden avauksesta.

Hamiltonin mukaan Mercedeksen W14-kilpuria ei ole kehitetty hänen palautteensa mukaisesti. Mustat autot jäivät Bahrainissa kauas palkintosijoista ja jopa Aston Martin oli reilusti vahvempi kisa-auto.

Kilpailun jälkeen Hamilton kommentoi korrektisti tiimiradioon, että töitä sekä uskoa riittää parempien päivien näkemiseksi vielä tällä kaudella. Brittimestarilla oli kuitenkin hieman eri ääni kellossa hänen vieraillessaan BBC:n Chequered Flag –podcastissa.

– Viime vuonna kerroin heille auton ongelmista. Olen ajanut elämäni aikana niin monilla eri autoilla, että tiedän mitä se tarvitsee ja mitä ei, pamauttaa Hamilton.

– Kyse on vastuusta ja sitoutumisesta. Sinun täytyy osata sanoa, että ”Emme kuunnelleet sinua, eikä se ole sitä mitä pitäisi, joten meillä on töitä tehtävänä”, jatkaa Hamilton.

Hamiltonin mukaan erityisesti auton balanssia mutkissa täytyy parantaa ja etsiä kaikki mahdolliset heikot kohdat yhdessä tiiminä.

– Olemme edelleen moninkertaisia maailmanmestareita. He eivät vain saaneet sitä osumaan tänä vuonna, eikä viime vuonna, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö pystyttäisi jälleen kulkemaan oikeaan suuntaan, jutteli Hamilton.

Hamilton sijoittui Bahrainissa viidenneksi ja tallikaveri George Russell joutui tyytymään vasta seitsemänteen sijaan. Kausi jatkuu vajaan puolentoista viikon kuluttua Saudi-Arabian Jeddassa.

LUE MYÖS: Mercedeksellä pinna kiristyy – tallin tekniselle johdolle lätkäisty jo uhkavaatimus