F1-kausi vuosimallia 2023 alkoi tuomariston osalta jo ennen ensimmäistäkään ajettua kilometriä.

FIA julkisti ennen Bahrainin kilpailua virallisen tiedotteensa, missä se muistuttaa, että korut, kellot sekä muut ajovarusteeseen kuulumattomat elementit ovat jyrkästi kielletty jokaiselta kuskilta. Sääntöä teroitettiin jo viime kaudella.

Asiasta tuomariston kanssa läpi viime kauden kiistellyt Lewis Hamilton joutui välittömästi keskustelemaan tuomareiden kanssa. Hamilton on puhunut avoimesti siitä, että hän ei aio poistattaa korva -tai nenäkorujaan.

FIA sekä tuomaristo ovat yhdessä päättäneet antaa Hamiltonille erikoislukan pitää lävisyksiään, sillä niiden jatkuva poisottaminen aiheuttaisi fyysistä haittaa britille.

Näin Hamiltonin korusaaga tulee luultavasti päätökseen lopullisesti. Rangaistuksia ei ole luvassa.