Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen viimeinen testipäivä on saamassa karun käännöksen. Eilen koko päivän vierestä seurannut Bottas sai vetovastuun testeistä lauantaina, mutta päivä uhkaa jäädä vajaaksi.

Noin tunti ennen lounastaukoa Bottaksen auto hajosi aikakierroksella. Suomalainen ajoi normaalisti radan toisella sektorilla, kun mutkassa kahdeksan kilpuri sanoi sopimuksensa irti. On board -kameran tarjoama ääni viittaisi moottori -tai vaihdelaatikkovikaan. Bottaksen keskeytys pysäytti koko session. Punaiset liput olivat päivän ensimmäiset.

Bottas ei osannut kommentoida ongelmaa Viaplaylle.

– En minä tiedä vielä mitä siinä tapahtui. Veikkaan moottoria tai vaihdelaatikkoa, Bottas kommentoi.

Alfa Romeo oli lauantaina koko katraan nopein talli. Zhou Guanyu ajoi koko päivän aikana yli 130 kierrosta. Bottaksen onni tilanteessa on se, että tiimi pääsee korjaamaan autoaan myös tunnin mittaisella tauolla. Iltapäivän sessio alkaa noin 14:15 Suomen aikaa.