Bahrainin talvitestien ensimmäinen ajopäivä on saatu pakettiin. Bahrainin rataa testaili torstaina vauhdikkaimmin Red Bullin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen.

Hollantilainen kiersi Sakhirin radan hurjat 157 kertaa ja urakoi Red Bullin ohjaimissa koko päivän. Red Bull oli ainoa talli, joka ajatti vain yhtä kuskia muiden tiimien jakaessa ajovuorot aamupäivälle sekä iltapäivälle. Perjantaina mestaritallissakin tehdään samoin, kunnes lauantaina on Sergio Perezin vuoro kaasutella yksinään koko päivän.

Talvitestien avauspäivän toiseksi nopeinta vauhtia tarjosi Aston Martinille täksi kaudeksi hypännyt Fernando Alonso. Espanjalainen jäi Verstappenin kärkiajasta vain 29 tuhannesosaa, joten alku uudessa tiimissä on lupauksia herättävä, mutta ei ongelmaton.

Lance Strollia Bahrainin testeissä tuuraavan Felipe Drugovichin aamupäivä otti takapakkia, kun AMR23-kilpuri hyytyi radan varteen aiheuttaen punaiset liput. Alonsokaan ei täysin ongelmitta selvinnyt, kun miehen testipäivää hidasti auton lattiaan liittyvät korjaustoimenpiteet.

Ferrari-kuljettajat Carlos Sainz sekä Charles Leclerc testailivat kolmanneksi ja neljänneksi nopeiten. Punaisten autojen nopeimmat noteeraukset jäivät noin neljän kymmenyksen päähän kärkimies Verstappenista. Lando Norris täytti McLarenillaan viiden kärjen.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli testipäivän 12:s ja Nastolan kasvatti kiersi Sakhirin radan lopulta 71 kertaa, jääden kärkiajasta 1,7 sekuntia. Myös tallikaveri Zhou Guanyu kiersi rataa ahkerasti, joten Alfa Romeollakin on iso kasa dataa tutkittavana testipäivän jälkeen. Zhou löytyi tulosluettelosta sijalta kahdeksan.

Perjantaina Bottas viettää välipäivää ajohommista, kun Zhou ajaa koko päivän. Bottaksen vuoro urakoida molemmat sessiot on lauantaina.

Testien avauspäivän tuloslista alla.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
🏁 DAY 1 TESTING CLASSIFICATION 🏁

Max Verstappen and Red Bull on fire 💪🔥

And, an impressive time from Fernando Alonso in the @AstonMartinF1 car, with the Ferraris close behind 😏

#F1 #F1Testing