Lauantain ajopäivään viidenneltä sijalta lähtenyt Kalle Rovanperä oli ensimmäisen lenkin toiseksi nopein. Hallitseva mestari kertoi launtain ensimmäisen pätkän maalissa hieman muuttaneen autoa ja vielä totuttelevan muutoksiin. Rovanperä ei kuitenkaan liialti antanut haastattelijalle murusia auton säätöihin liittyen.

– Teimme pieniä muutoksia. Jotakin jousituksessa, suostui Rovanperä avaamaan pätkän maalissa.

Lauantain toisella lenkillä ja koko rallin pisimmällä pätkällä Rovanperä kaasutteli jälleen kuitenkin toiseksi nopeiten vaikeuksistaan huolimatta. Rovanperä ei siltikään pitänyt yhtään autonsa käytöksestä.

– Auto oli aika pa*ka ajaa. Puskee joka paikassa, enkä tiedä vaikuttaako säätömuutokset niin paljon, mutta vaikeaa on, kommentoi Rovanperä toisen pätkän maalissa.

Rovanperä on noussut aamun kahden pätkän aikana viidenneltä sijalta neljänneksi. Eroa kärkeen on tässä kohtaa 31,6 sekuntia.

Hyundain Esapekka Lappi lähti lauantaihin hienosti kolmannelta sijalta. Pieksämäen mies lasketteli ensimmäinen lenkin viidenneksi vauhdikkaimmin ja jäi pohjat ajaneesta tallikaveristaan Thierry Neuvillesta kolme sekuntia. Myös Lappi oli tehnyt säätömuutoksia autoonsa, eikä muutokset ainakaan alkuun tuntunut menneen aivan nappiin. Lappi oli Rovanperääkin vastahakoisempi avaamaan haastattelijalle autoonsa tehtyjä muutoksia.

– En kerro sinulle, loksautti Lappi.

Launtain kakkospätkällä Lappi piti kuudenneksi nopeinta vauhtia ja jäi kärkimies Craig Breenistä kuutisen sekuntia lisää. Suomalainen ei ollut lainkaan tyytyväinen tehtyihin muutoksiin auton kanssa. Etenkin kovavauhtisilla osuuksilla tulee takkiin, joita Ruotsissa riittää.

– Vain liian hidas. Nopeilla osuuksilla en voi puskea, kuten haluaisin. Täytyy mennä säädöissä takaisin vanhoihin, sanoi Lappi pettyneenä toisen pätkän maalissa.

Lappi jatkaa rallissa kolmantena, mutta ero kärkeen on jo venähtänyt 19,5 sekuntiin.

Toisena rallissa paahtaa edelleen väkevästi Fordiaan repivä Ott Tänak.

Lauantain kolmas ja kokonaisuudessaan rallin 11:s pätkä starttaa kello 11:41 Suomen aikaa. Koko rallin aikataulut näet tästä.

Ruotsin MM-rallin tilanne, ek 10/18

 1. Craig Breen, Hyundai
 2. Ott Tänak, M-Sport Ford +5,7
 3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +19,5
 4. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +31,6
 5. Elfyn Evans, Toyota +32,8
 6. Thierry Neuville, Hyundai +36,4
 7. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +1:53,7
 8. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +4:03,9
 9. Ole Christian Veiby, Volkswagen (WRC2) +4:36,9
 10. Jari Huttunen, Skoda (WRC2) +4:50,5
 11. Sami Pajari, Skoda (WRC2) +4:56,0