MM-rallikauden toinen osakilpailu Ruotsissa on polkaistu käyntiin lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Hallitseva maailmanmestari ja käytännössä MM-sarjaa avauskilpailun jälkeen johtava Toyotan Kalle Rovanperä ampaisi ensimmäiselle ek:lle ensimmäisenä ja piti välittömästi ripeintä vauhtia.

– Ihan ok olosuhteet. Metsässä oli vähän liukasta, mutta yleisesti ihan hyvä. Täytyy ajaa puhtaasti ja olla huomenna parempi, kertoi Rovanperä avauspätkän maalissa.

Hyundain Esapekka Lappi tarjosi katsojille viihdettä ensimmäisellä rykäisyllä. Pieksämäen mies paiskasi Hyundaitaan todella aggressiivisesti ja kävi jopa kahdesti tutustumassa paksuihin lumivalleihin. Tilanteista selvittiin onneksi vain säikähdyksillä, eikä Lappi siltikään jäänyt pätkän pohjista kuin 3,9 sekuntia.

– Aika vaikeita jarrutukset ja sammu yhdessä jarrutuksessa kokonaan enkä meinannut saada millään käymään. Meni suoraan penkkaan, mutta se on välillä semmosta, kommentoi hyväntuulinen Lappi erikoiskokeen maalissa. Lappi on ensimmäisen pätkän jälkeen hyvissä asemissa neljäntenä.

M-Sportin Ott Tänak avasi vahvasti ja paukutti toiseksi nopeimman ajan. Rovanperän tallikaveri Elfyn Evans kosketteli myös penkkoja ensimmäisellä vedollaan, mutta se kuuluu Ruotsin rallin luonteeseen. Walesilainen avasi kauden toisen MM-rallin kolmanneksi nopeimmalla ajalla.

Ruotsin ralli jatkuu perjantai-aamuna kello 09:30 Suomen aikaa. Koko rallin aikataulun näet tästä. Rallin tilanne avauspätkän jälkeen alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, ek 1/18

  1. Kalle Rovanperä, Toyota
  2. Ott Tänak, M-Sport Ford +1,6
  3. Elfyn Evans, Toyota +3,1
  4. Esapekka Lappi, Hyundai +3,9
  5. Thierry Neuville, Hyundai +5,0
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +6,0
  7. Craig Breen, Hyundai +6,7
  8. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +10,8