F1-talvitestit käynnistyvät torstaina Bahrainissa. Tällöin tallien on määrä paljastaa todelliset autonsa muiden kilpailijoiden nähtäville.

Osa talleista on kuitenkin ottanut jo varaslähdön toisten tallien kehityksen kiusaamisessa. Jo perinteeksi muodostuneet tutkintapyynnöt tallien välillä kohdistuvat kauden alla ensimmäiseksi Ferrariin.

Nimettömät tallit ovat pyytäneet kansainvälistä autoliito FIA:ta tutkimaan italialaistallin uuden kilpurin aerodynaamista innovaatiota. Ferrari on päättänyt ottaa käyttöön jo vuosia F1-sarjassa nähdyn S-ilmanjohdinjärjestelmän. Italialaistallin ratkaisu poikkeaa kuitenkin totutusta.

Ferrari on yhdistänyt ilmanjohtimen sivuponttooneihin. Tämän avulla ilmaa johdetaan enemmän takasiipeä kohti, mikä teoriassa parantaisi aerodynaamista suorituskykyä hurjasti. Kilpailijatallit tekevät luonnollisesti kaikkensa todistaakseen järjestelmän laittomuuden.

Prosessi on lopulta hyvin yleinen testikaudella. FIA:n oletetaan selvittävän asia ennen kauden aloitusta ensi viikolla.