Ruotsin MM-rallin lauantaisen ajopäivän kolmas pätkä on saatu ajettua läpi. Kokonaisuudessaan 11:nnen erikoiskokeen nopein oli Toyotan Kalle Rovanperä.

Aamulla asemiaan parannellut Rovanperä pumppasi pätkän tyylillä ja nakutti pohjat. Aamun pätkillä huonoista säädöistä kärsinyt suomalainen kertoi nyt kulkeneen hieman miellyttävämmin.

– Viimeinkin oli hieman parempi. Alussa olisin voinut olla parempi, sillä tie oli todella liukas, mutta suhteellisen ok, kertoi Rovanperä maalissa.

Lauantaihin kolmannelta sijalta puskemaan lähtenyt Hyundain Esapekka Lappi oli pätkän neljänneksi nopein. Myös Lappi oli mennyt aamulla säätöjen kanssa väärään suuntaan, mutta nyt kulki hänelläkin jo paremmin.

– Menetimme liikaa aikaa kahdella ensimmäisellä pätkällä, eikä nytkään tosin kiritty, mutta oli se jo parempi. Iltapäivä on vaativa renkaille, joten pitää säästää renkaita, sanoi Lappi.

Rallin kärjessä ajavan Craig Breenin johto suli EK11:llä. Irlantilainen jäi Hyundaillaan 4,1 sekuntia Rovanperän pohjista ja myös Fordiaan hurjasti piiskaava Ott Tänak oli reilusti nopeampi. Breenin johto Tänakiin nähden on enää 2,6 sekuntia. Lappi sekä Rovanperä jatkavat sijoilla kolme ja neljä.

Seuraavana vuorossa on huoltotauko ja EK12 käynnistyy kello 15:05 Suomen aikaa. Koko rallin aikataulun näet tästä. Ruotsin MM-rallin kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, ek 11/18

 1. Craig Breen, Hyundai
 2. Ott Tänak, M-Sport Ford +2,6
 3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +17,3
 4. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +27,5
 5. Thierry Neuville, Hyundai +33,3
 6. Elfyn Evans, Toyota +33,7
 7. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +1:59,9
 8. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +4:29,4
 9. Ole Christian Veiby, Volkswagen (WRC2) +5:00,1
 10. Jari Huttunen, Skoda (WRC2) +5:20,1
 11. Sami Pajari, Skoda (WRC2) +5:26,3