Huhut Red Bullin ja Fordin yhteistyöstä ovat yltymässä, uutisoi PlanetF1.

Red Bull julkistaa uuden autonsa 3. helmikuuta New Yorkissa ja useiden lähteiden mukaan ei ole sattumaa, että julkistus tehdään amerikkalaisen autojätin maaperällä. Yhteistyön uskotaan liittyvän kauden 2026 uusiin moottorisääntöihin.

Ford kommentoi jo aiemmin, että F1-sarjan kasvanut suosio Yhdysvalloissa sekä kuninkuusluokan tähtäin kestävän kehityksen puolesta ovat tekijöitä, jotka saattavat saada autojätin haluamaan palan tästä kakusta. Ford on edellisen kerran pyörinyt F1-sarjassa kaudella 2004 Jordan-tallin vauhdittajana.

F1-sarjan bisnesmaailmassa syvällä olevan toimittajan Vincenzo Landinon mukaan ei olisi yllätys, mikäli Red Bullin ja Fordin yhteistyö tulisi julki New Yorkissa auton julkistuksen yhteydessä.

– Kuulin kontakteiltani, että Ford on lähettämässä sisällöntuottajia ja vaikuttajia New Yorkiin samana päivänä. Sattumaako?

Tämä kaikki saattaa edelleen olla yhtälailla sattumaa, vaikka FIA:n presidentti Mohammed Ben Sulayem vihjasikin Dakar Rallin yhteydessä uusien moottorisääntöjen kiinnostavan entistä isompia valmistajia.

– Erittäin lyhyen ajan sisää, eli ehkä jo ensi viikolla toinenkin valmistaja (Audin lisäksi) saattaa liittyä kauden 2026 moottorivalmistajien joukkoon, kommentoi Ben Sulayem.

LUE MYÖS: F1-kausi 2023 lähestyy – uusia autoja esitellään jo ensi viikolla