Red Bull -kuski Sergio Perez joutui ikävään tilanteeseen viime kauden lopussa. Meksikolainen asetettiin täysin kakkoskuljettajan rooliin, vaikka molemmat mestaruudet oltiin varmistettu. Pahamaineisin tapaus nähtiin Brasiliassa, kun MM-sarjan toisesta sijasta taistellut Perez ei saanut mitään apuja tallitoveri Max Verstappenilta.

Hollantilainen kieltäytyi antamasta sijoitustaan Perezille kilpailun viimeisellä kierroksella, vaikka Perez itse oli päästänyt maailmanmestarin taistelutta ohitseen. Tämä herätti kysymyksen, onko Perezillä edes lupa haastaa 25-vuotiasta mestaruudesta?

Tallin neuvonantaja Helmut Marko ei pidä kysymystä olennaisena, sillä hän ei näe Perezin taitojen edes riittävän mestaruuteen tallitoveriaan vastaan.

– Hän pystyy voittamaan kilpailun tai kaksi, mutta Maxia vastaan hänellä ei ole mitään mahdollisuutta, Marko kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

Verstappen dominoi F1-sarjaa viime kaudella. Hollantilainen laittoi yhden kauden voittoennätyksen uusiksi, eikä Red Bull antanut kilpailija Ferrarille yhtäkään voittoa kauden toisella puoliskolla.