Espanjan Barcelonassa sijaitsevaan Circuit de Catalunyan F1-rataan ollaan jälleen tekemässä muutoksia, uutisoi RaceFans.

Suunnitelmissa olisi jättää ajamatta radan viimeinen shikaani, joka läiskäistiin turvallisuussyistä vuonna 2007 hidastamaan autojen vauhtia. Barcelonan rata ja sen muutokset eivät ole saaneet kuljettajilta ylistystä viime vuosina ja jouhevuutta sekä ohitusmahdollisuuksien parantamista haetaan siirtymällä takaisin entiseen.

Viimeisten mutkien turva-alueita pitäisi kasvattaa tämän myötä ja radalla ollaankin valmiita pieniin muutostöihin, mikäli FIA antaa vihreää valoa kahden rataprofiilin lukitsemiselle.

Barcelonan baanaan tehtiin edelliset muutostyöt viime vuonna, kun radan kymmenettä mutkaa loivennettiin. Samaista mutkaa oltiin edellisen kerran tiukennettu vuonna 2004 ohitusmahdollisuuksien parantamiseksi, joten tässäkin remontissa mentiin takaisin alkuperäisen profiilin suuntaan.

Espanjan GP on ajettu yhtäjaksoisesti Circuit de Catalunyan radalla jo vuodesta 1991 saakka.

LUE MYÖS: Malttaako Honda pysyä taaskaan poissa? Uudet moottorisäännöt kiinnostavat japanilaisvalmistajaa