Brasilian GP:n ensimmäinen aika-ajosessio saatiin päätökseen Sao Paulossa. Suomalaisittain sessio alkoi jättipettymyksellä, kun Valtteri Bottas jäi vasta ruutuun 18.

Sessiota vaikeuttivat rataolosuhteet. Rata oli ajojen alussa vielä kostea, joten tallit joutuivat arpomaan sopivaa rengasta pitkään. Bottas halusi ajaa välikelin seoksella, vaikka muut kuskit ympärillä ajoivat jo pehmeällä kuivan kelin renkaalla. Bottas myönsi virheensä tiimiradiossa.

– Tuo oli minun mokani, meidän ei olisi pitänyt enää yrittää välikelin renkaalla, Bottas sanoi.

Toinen talli, joka oli saada kylmän suihkun oli Ferrari. Talli sekoili pehmeillä renkailla molempien kuskiensa kanssa, eivätkä he saaneet kuin muutaman aikakierroksen kuivan kelin renkailla. Kaksikko selvisivät jatkoon, mutta vain juuri ja juuri.

Sessiosta putosivat Bottaksen lisäksi Mick Schumacher, Nicholas Latifi, Zhou Guanyu sekä Yuki Tsunoda. Session nopein oli McLarenin Lando Norris.