Japanin MM-rallia on kaahailtu pitkin lauantain ja sunnuntain välistä yötä Suomen aikaa Japanissa.

Tapahtumarikkaan avauspäivän jälkeen kolmantena olleen Kalle Rovanperän voittohaaveet kariutuivat heti lauantain ensimmäisellä pätkällä. Toyota-kuljettaja missasi hieman jarrupaikan tiukassa sekä liukkaassa mutkassa ja lipsautti autonsa oikea etukulma edellä kallioon.

Rovanperä joutui yhdessä kartturinsa Jonne Halttusen kanssa renkaanvaihtopuuhiin, eikä tässä vielä kaikki.

Suomalaiskaksikolla oli mukana vain yksi vararengas, joka vaihdettiin, mutta toinenkin rengas oli ilmeisesti ottanut hieman kipeää. Rovanperä körötteli hitaasti seuraavat pätkät selvitäkseen päivähuoltoon ja eroa kärkeen tuli lopulta lauantain päätteeksi yli kuusi ja puoli minuuttia (6.41,1).

Lauantaihin kärjessä lähtenyt Rovanperän tallikaveri Elfyn Evans putosi päivän aikana toiseksi, mutta eroa ei ole kärkeen nousseeseen Hyundain Thierry Neuvilleen kuin neljä sekuntia. Kolmantena paahtaa Ott Tänak, joka on jäänyt tallikaveristaan jo lähes 40 sekuntia.

WRC2-luokassa on suomalaisittain pullat hyvin uunissa ja Skodan Emil Lindholm on tällä hetkellä kiinni luokkansa mestaruudessa. Lindholm hallitsee rallia ja sijoittuminen viidenkin sakkiin riittää.

WRC-debyyttiään tekevä Heikki Kovalainen on edelleen rallissa mukana. Entinen F1-kuski on luokassaan kuudentena ja jäänyt Lindholmista noin kaksi minuuttia.

Japanin MM-ralli jatkuu Suomen aikaa sunnuntain puolella klo 01:00.

Japanin MM-ralli: EK 14/19

 1. Thierry Neuville, Hyundai
 2. Elfyn Evans, Toyota +4,0
 3. Ott Tänak, Hyundai +39,9
 4. Takamoto Katsuta, Toyota +1.04,5
 5. Sebastien Ogier, Toyota +2.46,7
 6. Gus Greensmith, Ford +3.25,4
 7. Emil Lindholm, Skoda (WRC2) +4.54,1
 8. Sami Pajari, Skoda (WRC2) +5.41,7
 9. Gregoire Munster, Hyundai (WRC2) +5.54,3
 10. Teemu Suninen, Hyundai (WRC2) +5.56,5
 11. Kalle Rovanperä, Toyota +6.41,7
 12. Heikki Kovalainen, Skoda (WRC2) +6.55,8