Williamsin tallipäällikkö Jost Capito paljastaa avoimesti Haasilla ajavan Mick Schumacherin olevan yksi heidän vaihtoehdoistaan ensi kauden kisakuljettajan penkille.

Schumacher, 23, ajaa toista kauttaan kuninkuusluokassa ja jatko Haasilla on kaikkea muuta kuin varmaa. Muutamaan otteeseen kuluvalla kaudella väläytellyt saksalainen kuitenkin kiinnostaa kilpailijaleirissä, vaikkakin liikkuvia osia asian suhteen riittää.

– Mick on vaihtoehto ja mielestäni hän ansaitsee pysyä F1:ssä, kertoo Capito RTL:n haastattelussa.

– Katsotaan, tapahtuuko näin, mutta hän on ehdottomasti listallamme.

Capiton mukaan Alex Albonin tallikaveriksi riittää tällä hetkellä ehdokkaita. Yksi heistä on Italian GP:ssä juurikin Albonia tuurannut Nyck de Vries, joka väläytti osaamistaan kaasuttelemalla välittömästi heikolla FW44-kilpurilla pisteille.

– Muut ovat myös hänen palveluksistaan kiinnostuneita. Täytyy katsoa, että mitä hän päättää tehdä ja mekään emme pysty päättämään vielä. Jos hän päättää ennen sitä liittyä johonkin toiseen tiimiin, niin sitten se on niin, jatkaa Capito.

Williamsin uskotaan odottavan myös F2-sarjassa ajavan Logan Sargeantin loppusijoitusta, sillä amerikkalaiskuski metsästää tarvittavia pisteitä F1-sarjassa vaadittavaan superlisenssiin. Sargeant on Williamsin akatemiakuljettaja.

– Kyllä, hän on listalla myös, kertoo Williams-pomo avoimesti.

Päätöstä saadaan todennäköisesti odottaa kauden loppuun saakka, sillä F2-sarjan päätösviikonloppu ajetaan F1-sarjan yhteydessä Abu Dhabissa 18.-20.11.

Capito sanoi myös, ettei kuskihuhuissa pyörinyt Nico Hülkenberg ole heidän listallaan, sillä he etsivät ensisijaisesti nuorempaa kuljettajaa, joka kykenee sitoutumaan talliin pitkäksi aikaa.

– Emme ole olleet yhteydessä häneen, paljasti Williams-pomo.

Williams etsii kuumeisesti toista kisakuljettajaa ensi kaudelle, sillä brittitallissa päätettiin olla jatkamatta tällä kaudella kaasuttelevan Nicholas Latifin sopimusta.