Kuluvaa F1-kautta on jäljellä enää neljän kisaviikonlopun verran ja loppukauden avausharjoituksissa tullaan näkemään runsaasti F1-sarjalle uusia kasvoja ratin takana.

Kauden 2022 sääntöjen mukaan tallien täytyy ajattaa vähintään kahdesti vähäisen F1-kokemuksen omaavia kuljettajia ensimmäisessä harjoituksessa.

McLaren ilmoitti perjantaina, että viime kauden IndyCar-mestari Alex Palou ottaa Daniel Ricciardon paikan USA:n osakilpailun ensimmäisessä harjoituksessa. Paloun lisäksi viime kauden IndyCarissa kolmanneksi sijoittunut Pato O’Ward saa mahdollisuuden puolestaan F1-kauden päättävän Abu Dhabin GP:n yhteydessä.

Ensi viikolla Austinin avausharjoituksissa nähdään Paloun lisäksi Alfa Romeon puikoissa F2-kuljettaja Theo Pourchaire sekä Williamsia käskyttävä, niin ikään F2-sarjaa kahlaava Logan Sargeant. Ferrarilla puolestaan kurvailee heidän kehityskuljettajansa Robert Shwartzman.

Haasin ratissa nähdään Meksikossa sekä Abu Dhabissa tallin testi -ja varakuljettaja Pietro Fittipaldi. Myös Aston Martin on aiemmin vahvistanut, että Abu Dhabissa jo kuluvan kauden F2-sarjan mestaruuden varmistanut Felipe Drugovich tullaan näkemään F1-auton ratissa.

Talleilta lienee lähipäivinä luvassa lisää ilmoituksia pakollisten ajokertojen täyttämisistä.