Alfa Romeolle tarttui Meksikon GP:stä mukaan yksi MM-piste, kun Valtteri Bottas ajoi ruutulipulle kymmentenä.

Mahtavan aika-ajon jälkeen enemmänkin oli odotettavissa, sillä kuudennesta ruudusta lähteneellä suomalaisella tuntui olevan vauhtia autossaan. Sunnuntaisessa kilpailussa yhden pysähdyksen taktiikka oli voittava valinta, mutta kovin rengasseos ei tuntunut toimivan odotetulla tavalla.

Viaplayn F1-asiantuntija Toni Vilander ihmetteli Alfa Romeon jälleen kerran liian konservatiivista taktiikkaa. Suomalaisen kohdalla päätettiin monen muun ohella laittaa toiselle stintille kovin rengasseos alle, joka osoittautui vääräksi valinnaksi.

Esimerkiksi McLarenin Daniel Ricciardolle lyötiin pehmein rengasseos alle ja australialainen nousi hurjaa kyytiä aina seitsemänneksi asti, vaikka miehellä oli niskassaan 10 sekunnin aikasakko osumastaan Yuki Tsunodan kanssa.

Alfa Romeon taktiset valinnat ovat olleet jo vuosia suureksi osaksi varman päälle pelaamista, jota myös Vilander ihmettelee perusteluineen. Riski ei ollut tavattoman suuri, mutta silti mentiin turvallisimman ratkaisun kautta, joka toi tällä kertaa vain yhden pisteen.

– Perustan sen siihen, että painavalla autolla Max Verstappen ajoi sen yli 20 kierrosta ja vasen eturengas kuori hieman. Valtteri ajoi mediumeilla 40 kierrosta ja oltiin menty jo yli kisan puolivälin. Auton kevenee ja jos softit kestävät 20-25 kierrosta, niin ne hyvin todennäköisesti kestävät myös sen 30 kierrosta, latelee Vilander.

– Eli tässä pääpointti on se sellainen riskinottokyky, että enemmän seiftataan ja se seiftaaminen tänään kostautui, sanoi Vilander Alfa Romeon taktiikasta.

LUE MYÖS: Väärä rengasvalinta pienensi Valtteri Bottaksen pistesaalista – ”Helppoa sanoa jälkikäteen”

Meksikon GP:n koosteen näet alla olevalta videolta.