Alfa Romeon Valtteri Bottas täydensi pitkästä aikaa pistepussiaan F1-sarjassa, kun suomalainen hinasi autonsa maaliin sijalla 10.

Mahtavan aika-ajon jälkeen odotukset kilpailuun olivat korkealla, mutta startissa tuli pari sijaa takkiin, eikä taktisestikaan kisa ollut varsinainen mestariteos.

– On se piste parempi kuin ei mitään ja pitkä aika siitä, kun ollaan viimeksi saatu pisteitä, niin se on jotain jo. Mutta kyllä tästä päivästä enemmän odotettiin, että toinen stintti oli tosi hankala. Ei ollut vauhtia, eikä saatu kovaa rengasta toimimaan ollenkaan, sanoi Bottas kilpailun jälkeen Viaplaylle.

Monet saattoivat kotikatsomoita myöten ihmetellä jälleen kerran Alfa Romeon liian konservatiivista taktista valintaa lyödä kova rengas suomalaisen kilpuriin toisen stintin ajaksi. Muun muassa McLarenin Daniel Ricciardolle laitettiin toiselle stintille pehmeä rengasseos ja australialainen nousi raketin lailla aina seitsemänneksi asti 10 sekunnin aikasakosta huolimatta.

– Tänään se pehmeä rengas oli vähän nopeampi mitä ajateltiin. Olisihan se softi pitänyt olla, mutta se on helppo sanoa jälkikäteen. Eiköhän tästä taas jotakin opittu, mutta nyt oli ainakin vähän parempi vauhti mitä aikaisemmissa kisoissa, pyöritteli Bottas.

Bottaksen pisteetön putki ehti venyä jo pitkäksi, sillä suomalainen nähtiin viimeksi pisteillä kymmenen osakilpailua sitten Kanadassa. Kaudesta ollessa kaksi kisaa jäljellä, on Bottas kerännyt kaiken kaikkiaan 47 pistettä.

Sveitsiläistallissa riittää jännitettävää valmistajien puolella, sillä taistelu kuudennesta sijasta käy edelleen kuumana. Eroa takana olevaan Aston Martiniin on vain neljä pistettä.