AlphaTaurin Yuki Tsunodaa odottaa kymmenen lähtöruudun rangaistus viikonvaihteessa ajettavaan Monzan osakilpailuun, uutisoi RaceFans.

Syynä tähän on nuoren japanilaisen useat huomautukset kuluvan kauden ajalta. Kauden viides huomautus rapsahti Hollannin GP:ssä erikoisen tilanteen johdosta.

Tsunoda luuli autossaan olleen varikkokäynnin jälkeen jotain pahasti vialla, jonka takia hän pysäytti kilpurinsa Zandvoortin radan varteen. Japanilainen ehti jo höllätä turvavöitään, sillä hän ajatteli jättävänsä kilpailun kesken siihen paikkaan.

Talli kuitenkin komensi Tsunodan liikkeelle ja takaisin varikolle, jonka jälkeen hänet lähetettiin vielä uudestaan radalle. Tässä kohtaa talli vasta huomasi datasta autossa olevan oikeasti jotain vikaa ja häntä pyydettiin ajamaan sivuun. Viides huomautus tuli löysillä vöillä ajamisesta.

Tsunodaa on kuluvalla kaudella huomautettu kolmesti kilpailijan nopean kierroksen estelystä sekä kertaalleen häntä nuhdeltiin ajaessaan varikolle tarpeettoman hitaasti. Hollannissa varoitustili tuli täyteen ja Monzassa odottaa todennäköisesti startti pakan perältä.

LUE MYÖS: Otmar Szafnauer kiistää Oscar Piastrin puheet: ”Hän hymyili ja sanoi kiitos”